Presó provisional per al gihadista detingut a Àlaba nascut a Sant Feliu de Guíxols

Presó provisional per al gihadista detingut a Àlaba nascut a Sant Feliu de Guíxols

Se l’acusa de planejar i ajudar a finançar un atemptat a Espanya juntament amb un altre gihadista, Ismail Amaghtir, capturat al Marroc a l’octubre del passat any

 

L’Audiència Nacional ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança de Anis M. Rabet, gihadista detingut dimarts a Àlaba (Vitòria) i nascut a Sant Feliu de Guíxols, segons  avança RAC1. Se l’acusa de planejar i ajudar a finançar un atemptat a Espanya juntament amb un altre gihadista, Ismail Amaghtir, capturat al Marroc a l’octubre del passat any.

Tots dos haurien decidit al Marroc emprendre un atac terrorista a Europa, essent Rabet qui va determinar que l’atemptat fos a Espanya perquè així, segons expliquen diversos mitjans, podria donar el suport logístic i econòmic a l’atac.

Rabet era conegut por la seva pertinença a cercles radicals d’ideologia gihadista a Algesires (Cadis), on residia habitualment. Segons han afirmat els investigadors del cas a diversos mitjans, l’arrestat havia experimentat “un dràstic canvi en els seus hàbits de vida i en les seves manifestacions, que es van escorar cap a postulats salafistes extremistes, arribant fins i tot a defensar a les xarxes socials acciones violentes perpetrades por organitzacions terroristes, especialment DAESH”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.