Es preveu una ocupació turística irregular a l’agost

Es preveu una ocupació turística irregular a l’agost

La previsió és que serà “molt complicat” superar les xifres de l’any passat

La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre preveu que aquest mes d’agost el turisme al Baix Empordà es mostri “irregular” i, molt possiblement, per sota de les xifres que es van registrar aquest mateix mes de l’any passat. Aquesta tendència ja s’ha vist reflectida el mes de juliol, on l’ocupació hotelera ha baixat “lleugerament”.

Segons el gerent de l’entitat, Martí Sabrià, la reobertura del mercat nord-africà fa que sigui un pol d’atracció molt competent i que atregui clientela potencial de la Costa Brava. Aquests serien alguns dels motius que, per exemple, han provocat que aquesta segona quinzena de juliol costés arribar a la franja del 80%d’ocupació. Sabrià també apunta que els catalans, en plena recuperació econòmica, també es plantegen l’opció d’anar a l’estranger si els seus recursos ho permeten, un fet que explicaria també aquesta baixada.

L’estimació és que es podria superar la barrera del 90%, però des del gremi d’hotelers veu “molt complicat” assolir el 96-97% de l’any anterior. Davant d’aquest panorama, és probable que el preu de l’oferta baixi i aleshores augmenti la demanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.