Santa Cristina cedeix un espai més gran a l’Associació Cultural Islàmica per fer les seves activitats

Santa Cristina cedeix un espai més gran a l’Associació Cultural Islàmica per fer les seves activitats

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, reunit en sessió plenària dimecres passat, ha aprovat, amb l’únic vot en contra del PP, el conveni amb l’Associació Cultural Islàmica per a la cessió d’ús d’una nau com a seu social, centre de culte i per a la realització del conjunt d’activitats que conformen part del seu objecte social. L’immoble és la quarta nau que es troba ubicada a la zona esportiva municipal. La cessió, segons el conveni, té una durada fins al 31 de desembre de 2023, si bé es pot prorrogar cinc anys més. Des del mandat passat, l’entitat utilitzava un local ubicat al costat de la deixalleria municipal, però se’ls hi ha quedat petit. “Ara podran disposar de més espai per al seu centre de culte, però, al mateix temps, per poder portar a terme activitats diverses per millorar les relacions entre tots els cristinencs”, va assenyalar l’alcalde, Xavier Sala.

Entre les activitats programades per l’entitat hi ha: donar suport a tots els membres de l’associació; facilitar informació de tipus social, cultural i religiós a la comunitat musulmana; organitzar xerrades i col·loquis sobre la realitat musulmana de Santa Cristina d’Aro; enfortir els lligams d’enteniment entre la comunitat musulmana i la societat d’acollida, mitjançant la participació efectiva dels debats i organisme que representen els ciutadans, i organitzar actes culturals individual o conjuntament amb altres institucions, associacions. L’incompliment del destí de l’immoble, segons queda clar en el conveni, comportarà la seva extinció.

L’entitat islàmica, que està inscrita en el registre d’entitats del municipi amb el número 13, s’ha de fer de càrrec de totes les despeses de neteja, adequació, manteniment i conservació del local, a fi de garantir la bona conservació, seguretat i higiene del local, a excepció de les derivades dels subministraments d’aigua i llum. D’altra banda, l’antic local, segons va manifestar l’alcalde, es destinarà a aula de gastronomia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.