La policia local de Platja d’Aro envia cartes als pares de menors que beuen al carrer

La policia local de Platja d’Aro envia cartes als pares de menors que beuen al carrer

La Policia Local de Platja d’Aro ha creat una patrulla específica per combatre el botellón i el consum d’alcohol al carrer i a la platja. Es tracta de dos agents que durant les nits d’estiu passegen pel municipi i controlen que ningú begui fora dels bars i discoteques, una activitat que està prohibida durant les 24 hores del dia. En tan sols tres setmanes, des de Sant Joan, la patrulla ja ha interposat fins a 32 denúncies per aquesta infracció de les ordenances. És a dir, que de mitjana, cada nit atrapen més d’una persona que beu alcohol al carrer.

Ara, tots aquells a qui han enxampat hauran de pagar una multa d’entre 150 i 300 euros. El cap de la Policia Local, el sotinspector David Puertas, assegura que els preocupen «molt» aquells casos de menors que beuen alcohol. Per això, cada vegada que en denuncien un, fan anar els pares a comissaria per parlar amb ells i, en cas que no sigui possible, els envien una carta a casa seva. Fins i tot, en cas que la situació persisteixi, la Policia Local també es posa en contacte amb els serveis socials de l’Ajuntament corresponent. «Això passa quan detectem que el consum no és ocasional sinó periòdic», diu Puertas. El sotsinspector destaca l’eficàcia del dispositiu, perquè al llarg dels darrers quatre anys els delictes han anat a la baixa. Aquesta patrulla específica passeja per tot arreu: no només per aquelles zones on se solen concentrar els qui beuen alcohol al carrer (que són el port, la platja Gran o la plaça de la Sardana), sinó també per aquells llocs que queden més allunyats del centre. «Es fa per combatre la sensació d’impunitat que puguin tenir aquells qui pensen que, amagant-se, la patrulla no passarà; i quan arriba, és quan venen els problemes i comencen els plors», explica el sotsinspector. En paral·lel, durant el patrullatge els agents també controlen altres infraccions de les ordenances (com la venda ambulant o orinar a la via pública).

Més efectius

Durant l’estiu, l’època en què Platja d’Aro s’omple de turistes, la Policia Local intensifica el patrullatge i reforça efectius també per combatre la delinqüència. El sotsinspector Puertas destaca que el reforç d’estiu s’ha revelat efectiu. I és que, des de fa quatre anys, la xifra negra de delictes va a la baixa. Sense anar més lluny, entre aquest Sant Joan i ara, en comparació amb el mateix període del 2017, la reducció global ha estat de gairebé un 12% (passant de 218 il·lícits a 190).

Puertas fa especial incidència en el bloc de delictes contra el patrimoni (robatoris i furts), que són aquells «que creen més alarma social». En el cas dels furts, la davallada ha estat del 30% (de 103 casos ara s’ha passat a 72). I pel què fa als robatoris amb força, han baixat un 25% (passant de 27 a vint).

El cap de la Policia Local també destaca que, en paral·lel, el cos «ha incrementat l’efectivitat» amb les detencions. L’any passat, entre principis d’estiu i mitjans juliol, s’havien arrestat set persones. Ara ja s’ha passat a tretze. La majoria d’elles, per haver comès delictes contra el patrimoni. En ocasions, però, els delinqüents se les empesquen totes. Per exemple, Puertas recorda una detenció que va tenir lloc a principis de setmana. Els agents van arrestar quatre lladres amb nombrosos antecedents –un dels quals, menor– que es dedicaven a cometre furts a la sorra de la platja. El seu principal objectiu eren els telèfons mòbils.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.