Socorristes ‘in extremis’ a Sant Feliu i Palafrugell

Socorristes ‘in extremis’ a Sant Feliu i Palafrugell

Els nous adjudicataris dels serveis de vigilància de platges als litorals de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols, les empreses privades Proactiva i Aunar –respectivament–, s’han imposat a la Creu Roja en els darrers concursos convocats pels dos consistoris. Els dos relleus no han estat exempts de tensió, ja que en els dos casos les noves concessionàries han esperat fins al darrer moment, el decisiu dissabte 22 de juny, per desplegar els efectius humans sobre la sorra. Els dos consistoris donen per bo el servei durant el primer cap de setmana de temporada alta, però la Creu Roja censura les intrigues i l’estalvi que suposen els dies amb menys o nul·la activitat.

Les primeres alertes havien saltat a Palafrugell per la falta de personal, que havia empès Proactiva a recórrer a la borsa laboral de Promoció Econòmica (IPEP), i algunes crides informals a través de correus municipals que van causar enuig perquè tant la Creu Roja com el PSC van considerar que l’administració feia la feina a un privat. En paral·lel, a Sant Feliu, la nova adjudicatària, Aunar, encara no havia signat el contracte –per un any prorrogable a dos– divendres passat, tot i que el regidor de Platges, Salvador Calabuig, confirmava ahir que el tràmit es va acabar completant a última hora per un problema telemàtic. Malgrat això, la Creu Roja ganxona critica que l’endarreriment ha permès a l’empresa “estalviar-se la prestació del servei des del 9 de juny”, quan es podria haver activat el dispositiu.

Malgrat això, Calabuig destacava que el cap de setmana hi ha hagut el personal i els serveis requerits. L’edil lamentava que la Creu Roja, que havia prestat el servei de manera habitual a través de convenis, ara no hagi pogut competir amb les empreses en un concurs, però defensava que Aunar, “a més de fer l’oferta més econòmica, prestarà servei de les nou del matí a les vuit del vespre”, amb opció d’avançar l’inici del servei a les vuit del matí, quan ja hi ha gent gran, amb la bossa extra de 200 hores de serveis, que permetrà allargar els horaris de manera puntual i fins a la primera setmana d’octubre. A Palafrugell, després de les dificultats pel personal, el govern local destacava que el servei “va començar sense cap incidència el 22 de juny”.

La Creu Roja als dos municipis, però, manté el recel per la dificultat de provar si les dues concessionàries disposen dels mitjans en cada municipi, com ara les barques de salvament, i si no són compartides amb altres llocs on gestionen els serveis, respectivament. Aunar a Palamós i Proactiva a Platja d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.