21 veïns de Santa Cristina opten als horts comunitaris

21 veïns de Santa Cristina opten als horts comunitaris

Un total de 21 veïns de Santa Cristina d’Aro opten als horts comunitaris ecològics municipals, que se sortejaran el proper dimecres 20 de juny, a les 13,30 hores, en un acte públic que es farà a la sala de plens de l’Ajuntament. En el sorteig s’assignaran les llicències d’ús de les parcel·les, que faran uns 70 metres quadrats, delimitades per estaques i amb un pas de 60 centímetres entre elles. La creació dels horts comunitaris, que ocupen una finca municipals d’uns 4.000 metres quadrats, al costat de la urbanització Golf Costa Brava, a tocar de l’autovia C-65, és una iniciativa de les àrees de Medi Ambient i Acció Social.

Un cop fet el sorteig, els elegits podran gestionar els horts, que mai deixaran de ser municipals, durant un període màxim de 3 anys, amb la possibilitat de prorrogar-ho anualment si no hi ha llista d’espera. El fet d’aconseguir un hort comportarà pagar una finança de 50 euros. El reg es farà pel sistema de goteig, on cada parcel·la tindrà una aixeta. Les eines es guardaran dins d’una caseta comunitària. Al costat hi haurà el dipòsit d’aigua i també una zona comunitària.

Per dinamitzar els horts i formar les persones que n’obtinguin un, l’Ajuntament comptarà amb l’assessorament de Càritas Diocesana de Girona, que ja porta diversos horts de la comarca. La formació dels hortolans anirà en dues direccions: apostar per l’horticultura ecològica i incentivar la participació comunitària. Dins de l’agricultura ecològica es treballarà per evitar plaguicides i defensar els adobs naturals i els compostadors. Al mateix temps, s’actuarà sobre el terreny, mirant que els conreus de les parcel·les es facin durant tot l’any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.