El pla de barris del Puig, a Sant Feliu, a la recta final amb veïns insatisfets

El pla de barris del Puig, a Sant Feliu, a la recta final amb veïns insatisfets

El calendari del pla de barris per a la millora del Puig i l’Eixample de Llevant, a Sant Feliu de Guíxols, s’encamina cap a la seva fi. La possibilitat d’executar obres, com en el cas de la reforma de la plaça Alabric o l’enderroc d’una casa per eixamplar l’inici del carrer Nou de Sant Antoni, es manté fins a final d’any, però una de les primeres accions, ja anunciada als veïns, és el tancament de l’Oficina del Pla de Barris, el 30 de juny. Entre la junta de l’associació de veïns (AV), el president, Francesc Igualador, valora les obres fetes, per bé que creu que en la plaça van pesar més idees globals dels guixolencs que no pas les dels residents a l’àmbit. I hi troba a faltar els projectes del carrer i la baixada dels Metges.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, n’hi suma d’altres, com ara “Santa Llúcia, la plaça del Nord, i l’oest del carrer Santa Magdalena: “Però podem fer una llarga relació de carrers pendents d’urbanitzar a molts altres barris de la ciutat i la conclusió és que el que queda per fer s’incorpora a la llista d’inversions pendents a fer.” Pel que fa al tancament de l’oficina, Saballs diu que “qualsevol tema del barri del Puig quedarà derivat a cada àrea que correspongui segons la problemàtica, com passa amb la resta de zones”.

Els altres fronts de preocupació per a l’AV són l’incivisme. Hi ha alguns grups d’adolescents que, diu Igualador, sovint es reuneixen a la plaça i els generen molèsties. Sorolls, consum de petits estupefaents i curses de ciclomotors en alguna ocasió a Nou de Garrofers. La policia local n’està al cas, però l’AV sosté que hi podria haver més patrullatge si el tram baix d’aquest darrer carrer no estigués tallat amb pilones.

Fonts del govern local mantenen que hi ha altres veïns que veuen bé el tall. Però la darrera mesura de pacificació, amb més arbres, ha acabat d’empipar els crítics, que insisteixen que seria més efectiu repartir distintius per als vehicles de residents i controlar qui hi transita, amb agents o càmeres.

Queixes per la deixadesa als safareigs i la plaça

Dues de les portes de vidre dels antics safareigs, reoberts el 2014, fa mesos que estan trencades i condemnades per planxes de fusta. L’AV s’ha queixat del retard, però fonts de l’oficina expliquen que les ventades hi han provocat desperfectes continuats que ara ja no cobreix l’assegurança, i aquest juny preveuen substituir els tancaments per un nou sistema de portes corredisses més robust. El problema, però, ha impedit la celebració d’activitats a l’entitat veïnal, que també ha alertat que hi ha un arbre descalçat pels brètols. L’ametller serà redreçat i assegurat també aquest mes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.