La brigada custodia la ‘l’ de ‘Guíxols’

La brigada custodia la ‘l’ de ‘Guíxols’

L’escultura urbana amb la paraula Guíxols, instal·lada al gener al passeig del Mar de Sant Feliu, podria haver inspirat Agatha Christie per fer una seqüela de suspens de Deu negrets, aquest cop titulada Set lletretes. Dies després que s’estrenés el muntatge, un o diversos brètols no identificats van descollar la s, poc abans del carnaval. I després que la reposessin a finals de març, tot recorrent a un duplicat de la lletra, diumenge el rètol va tornar a aparèixer mutilat, però ara sense la lletra ‘l’.

Inicialment, la nova desaparició es va atribuir de manera automàtica a un altre robatori. Un veí en va alertar a primera hora del matí per Twitter i al migdia, amb el passeig atapeït de gent pel pont i el mercat ambulant, molts encuriosits feien befa de la dissort de l’escultura, que havien mirat de reforçar per evitar més ensurts.

Algú, fins i tot, es preguntava a través del digital Tribuna Ganxona si s’emprendria una nova crida, com va promoure el consistori poc abans del carnaval, perquè qui hagués pogut sostreure la s la retornés de manera anònima. Però aquest cop, per sorpresa, la desaparició també va ser cosa del majordom, que en l’esfera municipal es correspondria amb la brigada: havien rebut reiterats avisos que la lletra ballava perquè s’hi posés solució, pel risc que tornessin a pispar la lletra o, encara pitjor, que algun infant se la tirés a sobre i prengués mal. Segons van explicar fonts del consistori a Ràdio Sant Feliu, els treballadors municipals la van retirar, en faran un motlle per si cal duplicar-la, i la custodiaran fins que trobin la manera de tornar-la a soldar i que el conjunt aguanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.