186 persones troben feina gràcies a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro

186 persones troben feina gràcies a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha aconseguit inserir en el mercat laborar a 186 persones des de la seva posada en marxa el gener de 2016. En total, s’han atès a 289 veïns i veïnes. A més de fer acompanyaments i treballar en les eines per la recerca de feina, el Servei d’Ocupació Municipal disposa d’una borsa de treball pròpia, en col·laboració amb l’Obra Social de La Caixa, amb la Fundació Acollida i Esperança. Des de 2016, s’han gestionat 127 ofertes de feina. “Per nosaltres, les persones són el més important”, ha recordat la regidora de Polítiques d’Ocupació, Sílvia Fonoll.

A més, el Servei d’Ocupació ha dut a terme cursos de formació ocupacional. El primer curs va ser de “Peó forestal” i en l’actualitat s’està duent a terme el curs de “Personal de manteniment d’establiments turístics”. Una trentena de persones han assistit al cursos. Aquestes formacions van adreçades a millorar l’ocupabilitat de les persones participants oferint coneixements bàsics per feines que tenen més demanda actualment. S’enfoquen des de una vessant teòrico-pràctica i van adreçats a persones en situació d’atur.

El Servei d’Ocupació Municipal de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro es va posar en marxa  des de l’àrea d’Ocupació amb l’objectiu de donar un servei integral i personalitzat d’atenció. “Es treballen d’una banda les eines per a la recerca de feina així com el desenvolupament d’aspectes personals per a la inserció com la motivació, l’autoestima i les habilitats comunicatives”, ha assenyalat Fonoll.

En una tutoria inicial s’inicia un diagnòstic detallat de les necessitats de la persona des del punt de vista ocupacional. En la majoria de casos s’ha de desenvolupar més d’una sessió per la seva durada o complexitat i per això es concerten tutories de suport d’eines de recerca de feina: currículum vitae, recerca d’ofertes de feina, inscripció a ofertes de feina, autocandidatures, inscripció a portals de feina d’Internet o aplicacions mòbils (Feina Activa, Infojobs, Infofeina, Jobtoday …), inscripció a ETT i empreses de selecció de personal i orientació de sortides professionals.

Aquestes actuacions són necessàries per afrontar un procés de cerca activa amb garanties i de manera transversal, amb un estret seguiment personalitzat de les actuacions que la persona demandant faci per tal d’assolir l’objectiu esmentat. El servei fomenta l’autonomia de l’usuari per afrontar aquesta tasca d’inserció o reinserció en el mercat de treball amb una probabilitat d’èxit més gran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.