Mig centenar de comensals, al sopar benèfic a l’Alàbriga de Viu Autisme

Mig centenar de comensals, al sopar benèfic a l’Alàbriga de Viu Autisme

Mig centenar de persones van assistir dissabte al sopar benèfic que l’Associació Viu Autisme de Platja d’Aro va celebrar a l’hotel Alàbriga de Sant Feliu de Guíxols, un àpat preparat pel prestigiós xef Paco Pérez.

Després dels sopar hi va haver una subhasta, també en favor de l’entitat, que va incloure des d’un dibuix fet per un nen que té el trastorn d’espectre autista (TEA) a roba o productes elaborats per El Celler de Can Roca.

La trobada a l’hotel Alàbriga va ser el punt final a una jornada que va comptar amb diferents activitats, com ara ponències tècniques a càrrec d’experts en el TEA o una sessió de cuina per a infants amb el xef i presentador dels programes de TV3 Cuines i Joc de Cartes, Marc Ribas.

La junta de l’Associació Viu Autisme va comentar ahir que valoraven la resposta que havien tingut les diferents activitats que van organitzar com un èxit ja que hi van assistir unes 200 persones. Amb els diners recaptats al llarg del dissabte, i en el torneig de pàdel celebrat al Club Tenis d’Aro, l’entitat vol impulsar els projectes esportsTEA, que vol desenvolupar els jocs d’equip amb persones que tenen autisme; i de suport i adaptació per a l’integració de nens a les escoles. Els dos projectes busquen fomentar la integració de persones amb autisme.

Durant el matí es van programar dues ponències tècniques a càrrec d’experts en el TEA, una de les quals amb la professora en psicologia de la Universitat de Birmingham i directora de la primera escola per a nens amb autisme situada a Ucraïna, Olga Bogdashina. T

ambé hi va haver un taller d’artteràpia i un de teràpia amb gossos per a persones amb autisme a càrrec de l’Associació d’Acció Social DISCAN. Paral·lament, el cuiner Marc Ribas va fer una sessió de cuines basada en la cuina natural a través dels sentits.

L’acte principal de la jornada va ser el sopar, on l’aportació solidària dels comensals era de 250 euros per persona. Va comptar amb la presència de la supermodel russa Natalia Vodianova, que va actuar com a padrina de la gala benèfica, va informar Efe.Segons van informar des de l’organització, la supermodel té una germana que té autisme i té una fundació a favor dels nens amb TEA que es diu Naked Heart Foundation. L’Associació Viu Autisme, que representa a pares i mares amb un familiar amb autisme, va néixer el 2012 i té la seu al municipi de Castell-Platja d’Aro. L’entitat, juntament amb la Universitat de Girona i l’Ajuntament del municipi van crear l’any passat la primera càtedra de l’autisme a Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.