Santa Cristina s’adhereix a la Xarxa de Ciutats Educadores gironines

Santa Cristina s’adhereix a la Xarxa de Ciutats Educadores gironines

El municipi de Santa Cristina d’Aro s’ha adherit a la Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques gironines. Per formar-ne part, abans, com a condició indispensable, ha hagut de formar part activa de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), com així va acordar el ple municipal, per unanimitat. “Volem potenciar l’educació com a eix transversal de les polítiques locals”, ha recordat la regidora d’Ensenyament, Sònia Pujol, conscient que el municipi disposa d’incomptables possibilitats educadores per ajudar a enriquir la vida dels seus habitants. Possibilitats que passen per les institucions educatives tradicionals, però també per altres vies, com poden ser propostes culturals, la planificació urbana o les polítiques ambientals.

Amb l’adhesió, el municipi empordanès, a part del pagament de la quota anual de 220 euros, assumeix i es compromet a complir els principis de la Carta de Ciutats Educadores, aprovada el 1990 a Barcelona, on es va iniciar aquest moviment. Les seves funcions seran: participar activament en els canals de debat i intercanvi de l’AICE; incorporar al Banc de Documents de l’Associació, les experiències educadores; promoure el sentit de pertinença a la ciutat per part de tots els habitants; impulsar la participació ciutadana; propiciar l’acostament entre el govern local i la societat civil, i implicar totes les àrees del govern en la construcció de Santa Cristina d’Aro Ciutat Educadora.

La Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines es va crear l’any 2016. Actualment formen part de la xarxa els municipis de Banyoles, Figueres, Olot, Palafrugell, Palamós, Ripoll, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Girona. La capital gironina va acceptar l’any passat assumir la coordinació de la xarxa, amb el compromís que aquesta fos gestionada anualment de manera rotativa entre els municipis membres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.