Primeres jornades culturals de l’EOI Guíxols

Primeres jornades culturals de l’EOI Guíxols

El cantant del grup Els Amics de les Arts, Joan Enric Barceló serà un dels ponents en les sessions públiques que organitza l’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols, que porten per títol “Jornades Culturals de l’EOISFG”. En el cas del cantant, en la seva sessió ell descriurà els passos que segueix a l’hora de compondre cançons, des de l’idea primera fins al resultat final.

Durant dues tardes, al Monestir, el públic general, així com alumnes i exalumnes d’aquesta escola podran conèixer l’oferta en l’estudi de les llengües estrangeres (francès, alemany i anglès) que organitza el centre.

Serà el 7 i 8 de març, i es fan nombroses activitats com una xerrada i projecció sobre una sèrie, així com una sessió curiosa sobre esports i competicions a Gran Bretanya, una conferència en francès que rendirà homenatge a Edith Piaf, una altra sobre l’amor i l’estimació en alemany, així com música en viu, un taller de risoteràpia en francès entre molts altres.

És l’original proposta que us ofereix l’EOI Guíxols en aquestes sessions de dimecres i dijous.

L’equip de l’Escola Oficial d’Idiomes, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha organitzat aquestes jornades amb el rigor i l’entusiasme necessaris per proposar un seguit de conferències i activitats que puguin contribuir a l’oferta cultural de la nostra població i d’aquesta manera fomentar una societat cada vegada més plurilingüe.

Totes les activitats es duran a terme al Monestir, a les sales Abat Panyelles i Abat Sunyer del Museu d’Història. L’entrada és lliure.
Programa
7 de març 2018

4.15 h a 5.30 h Curious British sports and competitions by Helen Lindsay | Sala Abat Panyelles | Activitat en anglès.

Students are given an insight into the weird and wonderful world of sport and competition in Britain. With everything from worms to wife-carrying, students learn what curious competitions are played all around Britain, as well as touching on more traditional British sporting events including the boat race, cricket and horse racing at Ascot.

Helen Lindsay is an English Language Teaching (ELT) Consultant for Oxford University Press España. She holds both a Master and Post-graduate qualification in English language teaching for adults and has many years of experience as an English teacher both in Spain and internationally. She is an experienced presenter and has travelled extensively with the company to deliver insightful and engaging cultural talks.

5.30 h a 6.00 h Pausa cafè.

6.00 h a 7.00 h La Môme de Paris avec Giulia Natalizia | Sala Abat Panyelles | Activitat en francès

En occasion du 55ème anniversaire de la mort d’Edith Piaf, elle veut rendre hommage à cette artiste unique, cette voix sans égales avec une présentation de ses œuvres et sa vie pas vraiment facile. La Môme Piaf, surnom qu’elle doit à Louis Leplée, gérant d’un cabaret sur les Champs-Élysées qui la repère dans la rue, aura connu une vie en dents de scie faite de misère et de drames personnels mais aussi de succès et de bonheurs.

Tout d’abord on parlera de sa vie personnelle et professionnelle (dès son enfance à sa mort) et ensuite on analysera son importance dans le domaine musical international, vu qu’elle a su inspirer des œuvres cinématographiques, littéraires ainsi que des endroits insolites, comme des bars et des places.

Giulia Natalizia, nascuda a Frascati, un petit poble de la província de Roma, els seus dos idiomes materns són l’italià i el francès. Va estudiar traducció i redacció tècnica, especialitzada en l’àmbit cultural i escènic a la Universitat Paris VII – Denis Diderot, on es va graduar l’any 2014.

6.00 h a 7.15 h Theatertaller amb Arthur Haering | Sala Abat Sunyer | Activitat en alemany

Theatertaller bietet den Raum, Sprache in einem alternativen Kontext zu üben, mit dem primären Ziel die mündliche Sprechkompetenz und den aktiven Sprachgebrauch zu verbessern. https://www.theatertaller.com/aktuell

Im Theaterspiel verbinden sich Sprache und Körper, das Verbale mit dem Nonverbale, ganz ähnlich unserer tägliche Kommunikation, denn das Theaterspiel ist die Nachahmung menschlichen Kommunikationsverhaltens. Santos, D. (2010)

Arthur Haering, fundador de THEATERTALLER, és pedagog teatral a Barcelona. Treballa primordialment en l’àmbit del teatre a l’ensenyament de l’alemany com a llengua estrangera. Des de fa set anys Arthur Haering fa tallers i sessions formatives en cooperació amb l’Institut Goethe, Escoles Oficials d’Idiomes i Instituts de Educació Secundària. A demés, dirigeix el grup amateur “Ensemble Alemán” i dirigeix un grup extra-escolar de teatre en alemany de l’Institut “PASCH” Miramar (Viladecans) que en els últims anys ha participat en els Festivals Internacionals de Teatre de Berlín i de Tordera.

7.00 h a 7.30 h Música en viu amb la cantant i guitarrista olotins Isa Atmeller i Roel Anderson | Vestíbul | Activitat en francès

Retran homenatge a la cèlebre Edith Piaf i altres cantants del panorama musical francès a través de cançons pròpies i versions.

7.15 h a 7.30 h Pausa cafè

7.30 h a 8.45 h Los Stompers | Sala Abat Panyelles | Activitat en Anglès

Los Stompers are an Irish music band based in Barcelona, Spain. The group have become, over the years, a landmark on the Catalan music scene, a byword for Irish music in Barcelona and beyond. Their approach, evolving from traditional folk roots, has gradually become more personal: Irish music born & bred abroad – a Hiberno-Iberian hybrid, injected with a healthy dose of irony.

Banda de referència en el panorama musical català. Des dels seus inicis fins a l’actualitat, la banda ha evolucionat passant del folk irlandès cap a un so més pop perfilant el concepte BIS (BCN Irish Sound). Les seves lletres político-socials es barregen amb emocions o ironitzen sobre l’estat de la societat d’avui dia.

“Procedents d’Irlanda i colònies, i residents a Barcelona, Los Stompers demostren esbojarradament com sona la música celta a la vora de la mar Mediterrània” El Punt Avui.
8 de març 2018

4.00 h a 5.30 h Seriefòrum: Nosedive (Blackmirror) | Sala Abat Panyelles | Activitat en anglès, castellà i català.

En aquesta sessió es visionarà l’episodi Nosedive (Caída en picado) de la famosa sèrie Black Mirror en versió original (anglès) amb subtítols en castellà. A continuació s’obrirà el seriefòrum on els participants podran participar en qualsevol de les tres llengües: anglès, castellà o català. El debat serà moderat pel professorat del departament d’anglès.

5.30 h a 6.00 h Pausa cafè.

6.00 h a 7.15 h Risothérapie avec Stéphane Wickaert | Sala Abat Panyelles | Activitat en francès

La « Risothérapie », dynamique de groupe a pour but d’aider les personnes à se reconnecter avec leur joie intérieure grâce à un échauffement mental et physique, des jeux dynamiques et enfin une relaxation pour intégrer la joie et le bien être acquis pendant l’atelier.

Stéphane Wickaert, creador associat d’Alquímia a Espanya, terapeuta d’alineació d’energia, watsu, reiki, bioenergètica i dinàmica de drups (dinàmica del riure). Practica regularment en diversos països, inclosos Espanya, Brasil, Suïssa, Itàlia i França. Els tallers que organitza utilitzen a més de la tècnica de la Risoteràpia, les següents disciplines: música, dansa, llenguatge corporal i visualització creativa.

6.00 h a 7.15 h Komm mit uns spielen! mit Ludus Mundi (www.ludusmundi.com) | Sala Abat Sunyer | Activitat en alemany

Komm mit uns spielen, entdecke moderne Brettspiele, während du die Sprache übst, und hab Spaß damit.

7.15 h a 7.30 h Pausa cafè

7.30 h a 8.45 h Una idea en 3 minuts i mig per Joan Enric Barceló | Sala Abat Panyelles | Activitat en català

En aquesta presentació el ponent descriurà els passos que segueix a l’hora de compondre cançons, des de l’idea primera fins al resultat final.

Joan Enric Barceló és cantant, guitarrista i lletrista d’Els Amics de les Arts i llicenciat en Filologia Anglesa per la UAB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.