Impulsen la formació de combos de jazz per a adults a Santa Cristina d’Aro

Impulsen la formació de combos de jazz per a adults a Santa Cristina d’Aro

L’Escola Municipal de Música de Santa Cristina d’Aro ha decidit impulsar la formació de combos de jazz per a adults. La iniciativa, sorgida a petició de demandes de pares d’alumnes, entre d’altres, serà dirigida pels professors de l’entitat Xavi Torrent i David Bayés. Tothom que estigui interessat es pot adreçar a l’Escola: 628198091 o escolademusica@santacristina.cat.

La formació de combos, amb una hora de classe setmanal, tindrà un preu mensual de 15 euros. Els grups de combos han de ser de 4 a 6 persones. La creació dels grups es faran d’acord amb el nivell instrumental de cada alumne. Un combo és una combinació de varis músics. En el cas del jazz clàssic, és el piano, el baix i la bateria, i s’hi poden afegir un instrument solista com el saxo, el clarinet, la trompeta, la veu…

L’objectiu d’aquesta iniciativa és aprendre a tocar en grup, on cada membre té una funció específica, que no és el mateix que tocar sol. Com també conèixer un repertori específic i l’estil del gènere que toques. Sense oblidar a aprendre a escoltar i així desenvolupar la percepció auditiva. En un segon nivell, la dinàmica del combo passa per treballar el llenguatge de cada estil, patrons rítmics, posicions dels acords (pels instruments harmònics com el piano i la guitarra), anàlisi harmònic, escales, improvisació (solos), etc..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.