Santa Cristina incrementa i millora les zones de jocs i esbarjo amb la participació ciutadana

Santa Cristina incrementa i millora les zones de jocs i esbarjo amb la participació ciutadana

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha incrementat i millorat les zones de jocs infantils del municipi, tant del nucli urbà com de les urbanitzacions, a més d’incorporar-hi elements saludables i d’exercitació. Les actuacions s’han fet seguint les demandes dels ciutadans del municipi, especialment dels joves escolars, segons ha recordat la regidora de Participació i Ensenyament, Sònia Pujol. Entre les millores, amb una inversió global que supera els 150.000 euros, cal destacar el parc de calisthènia, el primer de la zona. Però no es poden oblidar els nous parcs infantils de les places Països Catalans, on s’ha canviat la tirolina, i Vella Pedra.

El parc de calisthènia, que s’ha instal·lat a la zona de la Teulera, al costat mateix d’un parc de salut, intenta oferir una nova oferta lúdica i esportiva al municipi i a la zona. La calisthènia és un sistema d’exercici físic que es fa amb el propi pes corporal que centre l’interès en els moviments de grups musculars, més que no pas en la potència i l’esforç. La finalitat és desenvolupar l’agilitat, la força física i la flexibilitat, ajudant a modelar el cos, millorar la postura i definir un bon contorn corporal. El cost d’aquest nou part puja a 26.315,36 euros.

Prop del parc de calisthènia es troba la plaça dels Països Catalans, on s’ha renovat, després de més de 20 anys, la tirolina existent. A més, s’ha decidit incorporar un nou parc infantil, fet amb troncs de fusta. La inversió a la plaça ha estat de 39.954,64 euros. A més, s’ha creat una àrea de jocs infantil a la plaça Vella Pedra, amb una inversió de 36.811,68 euros. “Els jocs de les dues places van destinats a un públic infantil diferent”, ha recordat la regidora.

D’altra banda, s’han creat i millorat àrees de jocs infantils a les diferents urbanitzacions del municipi, amb una inversió global de 38.536 euros. A més, ara, això s’ha millorat amb una inversió de 15.000 euros. Aquesta partida servirà per col·locar 2 taules de ping-pong, 3 giratoris, 4 balancins, 6 molles, 1 porteria, 13 bancs de 6 taulons i canviar els 2 seients de 3 gronxadors. Unes millores que afecten les urbanitzacions Mas Trempat, Rosamar, Sant Miquel d’Aro o Roca de Malvet, però també les places de Països Catalans i de Salvador Bonet, el sector Mas Pla, Font Picant i la piscina de Bell-lloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.