Nevada per sorpresa a l’interior de la Selva i al Gironès

Nevada per sorpresa a l’interior de la Selva i al Gironès

La nevada d’ahir va tenir molta afectació a l’interior de la comarca de la Selva i al Gironès. Hi va haver suspensió de classes en escoles i instituts –també va passar en municipis del Baix Empordà–, i l’A-2 va quedar tallada al trànsit durant dues hores en sentit nord (Girona). Els vehicles van ser desviats de Caldes cap a les sortides/entrades números 8 i 9 de l’AP-7.

La jornada lectiva va ser més curta per a un total de 10.082 alumnes principalment de la Selva però també del Gironès i puntualment del Baix Empordà, que es van veure ahir afectats per la suspensió de les classes arran de la nevada, segons dades dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona. Els centres que van tancar abans d’hora les portes perquè alumnes i professors d’escoles i instituts poguessin tornar als seus domicilis van ser els d’Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Breda, Riudarenes, Sils, Riells i Viabrea, Caldes de Malavella, Arbúcies, Llagostera, Cassà de la Selva i Sant Feliu de Guíxols. A Breda (Selva) hi va haver, per exemple, mig miler d’escolars afectats.

Una trentena de rutes de transport escolar van avançar els horaris per fer la recollida dels escolars. En aquestes circumstàncies, i segons fonts d’Ensenyament, són els alcaldes els que prenen aquest tipus de decisió i després la Generalitat activa el protocol corresponent d’acord amb els consells comarcals, encarregats del transport escolar.

Feina a Maçanet

A Maçanet de la Selva les màquines llevaneus de la concessionària de l’autopista AP-7 ja treballaven de bon matí, igual que els responsables de la nova àrea de serveis de l’Ajuntament, que aplega Protecció Civil i els vigilants municipals (futura policia local). Els responsables de la seguretat van escampar sal pels carrers. L’alcalde de Maçanet, Josep Maria Ciurana, va explicar que la neu no va agafar. Sí que hi va haver cotxes entravessats al camí del veïnat de Marata que dona accés a Residencial Park. El batlle va explicar que el fenomen d’ahir no va tenir res a veure amb la nevada del 2010. “En aquella ocasió hi va haver cases sense llum durant una setmana.”

A Hostalric es van tallar set carrers de baixada pronunciada, com ara el Guilleries o la Baixada d’Ararà, per tirar-hi sal. A Santa Coloma de Farners, l’Ajuntament va decidir suspendre el carnestoltes infantil d’ahir a la tarda. Als municipis de la costa, hi va haver emblanquinada a Terra Negra (Tossa de Mar) i aiguaneu als punts més elevats d’algunes urbanitzacions de Lloret.

La neu va passar d’esquitllentes al Gironès. A Cassà de la Selva va nevar amb certa intensitat a les nou del matí i es va avançar el transport escolar. A Llagostera, a les 11 h es va decidir tancar els centres escolars i avançar la recollida i el transport per “precaució”. A Llagostera la nevada va ser intermitent i a la tarda es van suspendre les classes. A Quart, la neu va agafar a les parts altes de Montnegre.

Al Baix Empordà, la neu va fer acte de presència arran de mar, però només va enfarinar zones més elevades com ara el Mas Nou o Romanyà de la Selva, sense ocasionar més problemes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.