Culpen l’estafador apallissat a Figueres d’haver enredat una família de Sant Feliu

Hapi, amb barret, als jutjats de Figueres. Foto: LL. SERRAT.
Hapi, amb barret, als jutjats de Figueres. Foto: LL. SERRAT.

En aquest cas, pendent de judici, l’acusen d’haver adormit les víctimes i haver-los robat uns 30.000 euros

Al ruandès Justin Hapi, a més de les denúncies per estafa dels germans de Grues Font de Figueres i dels germans de Construccions Toni i Quim Ribes de Cassà de la Selva, se’l culpa també d’haver enredat un perruquer marroquí de Sant Feliu de Guíxols, al qual presumptament va adormir per robar-li els diners que tenien a casa, al voltant d’uns 30.000 euros. Hapi també té antecedents per falsificació documental i violència de gènere, delictes que s’haurien produït amb anterioritat a les actuals denúncies per estafa. El ruandès va ser detingut dilluns per la denúncia dels constructors i va quedar en llibertat amb càrrecs.

L’estafa de 40.000 euros als germans de Grues Font de Figueres i la publicació a la premsa de la fotografia de Justin Hapi ha permès destapar altres casos relacionats amb el ruandès, com el dels germans Ribes i el d’un perruquer de Sant Feliu de Guíxols que va tenir lloc fa temps, però que encara està pendent de judici.

Justin Hapi va ser detingut dilluns per la denúncia dels germans de Construccions Toni i Quim Ribes –i no Antoni i Josep com dèiem en la informació de dimarts–, que han denunciat el ruandès i tres persones més per haver-los estafat 40.000 euros, en uns fets que van tenir lloc el maig de l’any passat. El ruandès va ser posat en llibertat sense fiança però li imputen un delicte d’estafa. Els germans Ribes havien tingut la seu de l’empresa a Cassà, i actualment la tenen a Llagostera. Les indagacions d’aquest cas han permès conèixer també el cas d’un perruquer marroquí de Sant Feliu de Guíxols, al qual li van desaparèixer uns 30.000 euros que tenia a casa seva. El perruquer va començar a tenir tractes amb Hapi perquè aquest li volia vendre un cotxe. Quan Hapi va saber que el perruquer tenia els diners a casa, va anar al domicili d’aquest i presumptament se les va enginyar per adormir-lo a ell i la seva família. El perruquer i la seva dona, embarassada, es van llevar l’endemà al matí molt endormiscats, amb mal de cap i molèsties. Quan es van adonar que els havien desaparegut al voltant de 30.000 euros van denunciar els fets, que van comportar la detenció de Justin Hapi.

El cas dels constructors

Els germans Ribes van reconèixer Justin Hapi per la fotografia publicada al diari i van procedir a formular la denúncia. Els constructors han denunciat Hapi per una estafa de 40.000 euros, en uns fets que van tenir lloc el maig de l’any passat. Es va produir pel sistema conegut com l’estafa dels bitllets tintats, que consisteix a fer creure a les víctimes que papers normals es poden convertir en bitllets de curs legal. L’estafa tenia per objectiu portar a terme una operació immobiliària sobre uns terrenys a Cassà de la Selva. En adonar-se de l’estafa, els germans Ribes van denunciar els fets als Mossos, que llavors van detenir un ciutadà camerunès, veí de Salt, que va ser posat en llibertat.

«Un crack de l’estafa»

Toni Ribes va explicar ahir que per entendre una estafa d’aquest tipus «s’ha de viure» i va qualificar de «crack» el ruandès i els altres implicats perquè «ho saben fer molt bé», va dir. Amb tot, Toni Ribes diu que sempre ha tingut l’esperança que la justícia enxampés els seus estafadors, tot i que creu difícil poder recuperar els diners.

El cas de Figueres

La nit del 12 de març passat Hapi va ser trobat malferit al voral d’una carretera a Figueres. Hapi va denunciar que va ser estomacat per cinc persones: els dos empresaris de Grues Font, dos mossos d’esquadra i un altre home. Mentre que el jutjat té previst obrir diligències per haver estafat els germans Font, la brigada d’afers interns dels Mossos està fent un minuciós treball d’investigació dels dos agents de Figueres suspesos de feina per la seva implicació en la pallissa que va rebre Justin Hapi després d’haver estafat els empresaris.

Per la seva banda, el jutjat número 3 de Girona, que fa un any ja va instruir la denúncia dels germans Ribes, s’ha inhibit en el cas de Hapi.

Justin Hapi té 35 anys i és veí de Salt, on va regentar durant un temps el bar Tertulia del carrer Torras i Bages.  (ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.