Una seixantena de propostes omplen aquest mes de cultura

Una seixantena de propostes omplen aquest mes de cultura

Una seixantena d’activitats, a càrrec dels membres del Club de Cultura i Identitat –museus, ajuntaments, oficines de turisme i empreses del sector cultural de la Costa Brava i del Pirineu Oriental–, formen la segona edició del Som Cultura , el festival de les experiències culturals de Girona. Amb la voluntat d’oferir “una programació variada i per a tot tipus de públic”, en paraules del president de la Diputació de Girona, Pere Vila, la programació s’estructura en quatre eixos temàtics: cultura familiar, popular, activa i patrimonial. Entre demà, dissabte, i el 26 de novembre, una quarantena de municipis gironins obren una programació “de qualitat que ens permet pensar en xifres de participació més altes que les de l’any passat, que va ser d’unes 1.700 persones”, apunta Vila.

El primer cap de setmana s’oferiran una vintena de propostes familiars, com ara un taller per convertir-se en arqueòlegs al Museu d’Arqueologia d’Empúries, una cercavila pel Museu dels Sants d’Olot per conèixer la faràndula o una ruta guiada en Burricleta per diversos pobles de l’Empordà.

El segon cap de setmana i el tercer estan dedicats a la cultura popular i activa, respectivament, amb una quinzena de propostes. Destaquen una visita a les localitzacions de Joc de trons a Girona, amb la participació de figurants, i una ruta guiada per conèixer la revolució obrera de Palafrugell amb l’actuació del cantautor Cesk Freixas. El darrer cap de setmana de novembre, que tindrà com a eix temàtic el patrimoni, és el que concentra el major nombre d’activitats, gairebé una trentena: visites guiades o teatrals en espais com ara els monestirs de Sant Feliu de Guíxols, Ripoll i Sant Pere de Rodes, la catedral de Girona, la ciutat ibèrica d’Ullastret o el castell de Rocabruna.

Una de les activitats més genuïnes que s’estrenen en el festival és una travessa nocturna pels Pirineus, entre el Ripollès i l’Alt Vallespir, per experimentar en primera persona el drama que van patir els refugiats que van haver de passar la frontera durant la Guerra Civil espanyola o la Segona Guerra Mundial, tal com ha explicat Carles Treviño, director de Hiking & History . “És una activitat de l’anomenat turisme experiencial. Caminarem creuant la frontera, no només recordant els qui van passar pels passatges, sinó tots els refugiats que hi ha ara al món.”

Dues propostes inèdites tancaran el Som Cultura el dia 25 a Girona. Al matí, a la plaça de la Constitució, els museus de la Xarxa de Museus de les comarques gironines sortiran al carrer. Al vespre, Reviu Mozart a la catedral de Girona inclourà una visita al recinte i la interpretació del Rèquiem de Mozart a quatre mans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.