Les entitats animalistes locals alerten sobre els abandonaments de gats i gossos

Les entitats animalistes locals alerten sobre els abandonaments de gats i gossos

L’abandonament d’animals domèstics, sobretot en període vacacional, és una xacra contra la qual cada any les ONG animalistes i les protectores d’animals no paren de lluitar.

En total, aquest any, només a Rodamon s’han acollit 357 gossos i 24 gats abandonats a la comarca, essent juny i juliol els mesos amb més abandonaments degut a les vacances. D’aquests, 36 gossos van ser trobats a Sant Feliu, segons fonts de la protectora d’animals del Baix Empordà. Per contra, però, aquest any ha pujat molt el nombre d’adopcions.

Aquests números però, només fan referència a la protectora Rodamón. De fet, es fa impossible de saber el nombre exacte d’animals abandonats a la nostra ciutat o a la nostra comarca, ja que els mateixos poden haver estat acollits en altres protectores o directament en cases particulars. O fins i tot, que encara rondin pel bosc sense rumb buscant refugi i es dongui el cas que s’hagin endinsat per l’Ardenya i hagin arribat a Llagostera (Gironès) o Tossa de Mar (Selva), per la qual cosa serien abandonats al Baix Empordà, però acollits a les protectores de comarques veïnes.

Les entitats animalistes treballen tot l’any fent tasques de sensibilització sobre diferents qüestions, com ara l’obligació d’implantar microxips o d’adoptar també els gossos d’edat més avançada, sense oblidar que la Llei de Protecció dels Animals, en un dels seus articles, diu que els gossos, gats i fures han de portar una placa identificativa en la qual consti el seu nom i número de telèfon.

A Sant Feliu mateix, la protectora de gats Progat fa una constant feina de recollida de gats a la via pública per desparasitar-los i esterlitzar-los per evitar que es reprodueixin, i té un espai d’acollida a la zona de Sant Amanç pels felins en espera d’adopció. Per la seva banda, la ONG guixolenca de gossos llebrers Galgos 112 també té feina constant durant tot l’any, però sobretot és quan finalitza la temporada de cacera que els membres, repartits per tota la geografia estatal, es posen les piles davant el potencial nombre d’abandonaments per part dels caçadors. La tasca de salvar els gossos, alguns dels quals es troben en mal estat físic per maltractaments, i de trobar famílies adoptants, a vegades s’estén més enllà de les nostres fronteres.
Malgrat que hi ha molts gossos i gats que busquen una llar, les entitats animalistes insisteixen en la necessitat de no forçar les adopcions i que les famílies s’ho pensin bé abans d’incorporar un nou membre que requereix dedicació, despeses en cures i sobretot molta atenció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.