Novetats importants a la Fundació Cor de Maria-Sant Josep

Novetats importants a la Fundació Cor de Maria-Sant Josep

La Generalitat de Catalunya ha anunciat oficialment que a partir del dia 1 de setembre de 2017 els centres Cor de Maria i Sant Josep de Sant Feliu de  Guíxols es fusionen i passen a ser el Centre Educatiu Cor de Maria-Sant Josep. Les dues escoles -les més antigues de la ciutat amb 151 anys (Cor de Maria) i 125 (Sant Josep)- que ja formaven part d’una fundació privada des del 2005, ara són ja una única escola a tots els efectes. A partir de setembre es comença la reordenació dels nivells per acabar tenint de p3 a 3r de primària a l’edifici Cor de Maria i de 4t de Primària a 4t d’ESO a l’edifici Sant Josep.

Això comporta molts avantatges en l’organització de l’escola, però el que és més important: en la línia pedagògica. La unificació arriba quan l’escola està immersa en una gran renovació, que consisteix a adaptar-se a la vida actual sense perdre de vista els valors propis: el seguimentindividual de l’alumne, la relació família-escola, el bon nivell acadèmic (especialment anglès i francès, i noves tecnologies) i l’aprenentatge dels valors humans positius. L’escola aposta com a novetats molt importants per un treball cooperatiu i competencial, la robòtica i la programació, i el treball amb ipads.

 

Aquesta unificació coincideix amb dos altres fets rellevants: per una banda, unes obres estructurals de molta importància a l’edifici Cor de Maria, tant al pati com a la part central de l’immoble, que implicaran una millora substancial de la instal·lació. Per altra banda, la certificació amb el segell de Qualitat ISO 9001-2015 que l’escola ha obtingut aquest final de curs després de l’auditoria que va passar a mitjan de maig.  Aquesta certificació indica que l’escola està molt ben endreçada i que es troba immersa en un procés de millora continuada. A més, no és una meta, sinó un punt de partida, ja que a partir d’ara l’escola serà auditada cada curs i seguirà treballant per assolir el grau d’excel·lència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.