El llibre Tombes & Lletres es presentarà aquest dissabte al cementiri

El llibre Tombes & Lletres es presentarà aquest dissabte al cementiri

Segons Informa Radio Sant Feliu Edicions Sidillà i l’Ajuntament de Sant Feliu, a través de l’Àrea d’Història, Coneixement i Difusió presentaran aquest dissabte, 8 d’octubre, a les 12 del migdia, el llibre Tombes & Lletres al Cementiri Municipal de Sant Feliu de Guíxols amb la intervenció Judit Pujadó i Xavier Cortadellas, coordinador de l’obra, a més de la participació, en la lectura de textos, de la professora i poetessa guixolenca Àngela Ribas.

Explica Júlia Torrent que Tombes & Letres és un homenatge especial i diferent a la nostra literatura. Els editors han convidat a 41 escriptors contemporanis a fer petites peces de ficció sobre autors que ja han mort amb la intenció d’evidenciar el llegat que uneix unes generacions a les altres en la cadena de la llengua i de la cultura.

La llibertat que han tingut els escriptors es tradueix en textos d’una gran diversitat on apareixen pràcticament tots els gèneres literaris, des de la poesia fins al relat negre, des del teatre, fins a les memòries personals o les cròniques periodístiques.

Les parelles literàries no són gratuïtes. Lectors declarats i fascinats han escrit sobre aquells que consideren els seus mestres, d’altres sobre aquells que van ser amics seus, i encara d’altres comparteixen una ubicació territorial o un gust literari.

Potser és per això que Tombes & lletres, il·lustrat amb fotografies dels nínxols, les tombes o llocs on reposen, no és un llibre de morts, si no un llibre de vius, perquè els textos ens remeten als qui els han escrit i a allò que fa que la tomba d’un poeta o un escriptor mai no sigui un espai de silenci, sinó un lloc ple de paraules, el lloc on reposa algú de qui sabem moltes més coses, i a qui coneixem més i millor, que moltes de les tombes d’altres coneguts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.