El conseller Rull lliura les banderes blaves a les dues platges urbanes de Sant Feliu

El conseller Rull lliura les banderes blaves a les dues platges urbanes de Sant Feliu

Foto de família de les autoritats presents en l’acte organitzat al Port de Palamós (GENCAT)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va lliurar divendres el distintiu Bandera Blava a 95 platges i 24 ports esportius, entre elles les de Sant Feliu de Guíxols i Sant Pol, en un acte celebrat al Port de Palamós. Aquest distintiu és un segell de qualitat que atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.

Per a Rull, aquest distintiu és “el reconeixement a l’esforç col·lectiu d’ajuntaments, ports i clubs nàutics per l’excel·lència”. “El volum tan important de banderes blaves que tenim demostra que hem fet molt bona feina: que tenim les aigües netes i que les nostres platges i els nostres ports tenen uns serveis amb molt bona qualitat”, digué. El titular de Territori i Sostenibilitat va destacar que “l’aposta pel medi ambient no és nomes una exigència ètica i mora sinó que actualment, a més, és rendible econòmicament; és competitiva”.
A l’acte hi va ssistir també el president de l’Adeac, José Ramón Sánchez; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí; el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, i el president del Club Nàutic Costa Brava, Eduard Sallés, entre altres autoritats.
L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric. Durant l’estiu de 2016, el 94% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, el 5% ha obtingut la classificació de bona, mentre que l’1% restant ha sigut suficient, sense que s’hagi registrar cap platja amb qualificació deficient, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’ACA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.