PROJECTE PER GENT GRAN QUE VIU SOLA A SFG

PROJECTE PER GENT GRAN QUE VIU SOLA A SFG

El 19,38 % dels 21.899 habitants de Sant Feliu de Guíxols són persones de més de 65 anys, xifra que suposa que n’hi ha 4.265 que superen aquesta edat.

D’aquestes 4.265 n’hi ha 1.039 que viuen soles i, fent una anàlisi per franges d’edat de 5 anys, els resultats són els següents: 218 d’entre 65 i 69 anys, 229 d’entre 70 i 74 anys, 181 d’entre 75 i 79, 189 d’entre 80 i 84, 150 d’entre 85 i 89 anys, 51 d’entre 90 i 94 anys i 20 de més de 94 anys.

Aquestes dades les va aportar el Síndic Municipal de Greuges, Josep Rius, en anunciar que s’està estudiant implantar a Sant Feliu el Projecte “Radars”, una iniciativa d’acció comunitària per a persones grans, que ja funciona en diversos punts de Catalunya, que ha d’implicar a diversos actors i entitats de suport. De moment està en estudi i quan el projecte estigui més desenvolupat i lligat, Rius presentarà l’actuació d’ofici a l’Ajuntament.

En el projecte “Radars” hi ha de participar persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis vinculats als barris. L’objectiu és ajudar i facilitar que les persones grans de la comunitat puguin continuar a la seva llar i garantir el seu benestar amb la complicitat del seu entorn, tenint com a prioritat reduir la solitud, el risc d’aïllament i d’exclusió social.

Són peces fonamentals, doncs, els veïns, comerciants, farmàcies, voluntaris àrees municipals i entitats socials que, a través d’una mirada sensible i respectuosa, han de contribuir a reduir el risc d’aïllament de les persones grans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.