Comín manté a Platja d’Aro la incògnita sobre el nou Trueta

Comín manté a Platja d’Aro la incògnita sobre el nou Trueta

El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, va deixar clar ahir a Platja d’Aro que no té intenció, ara per ara, de pronunciar-se sobre la futura ubicació del nou hospital Trueta, un tema llarg i controvertit. En declaracions a l’ACN, Comín va anar més enllà i va deixar clar que el lloc on es construirà l’equipament serà “l’últim” que decidiran perquè abans la feina s’ha de fer “ben feta”. Comín va afirmar que escolliran el lloc seguint criteris assistencials, i no per interessos “partidistes”. Però, a més, també va deixar clar que el fet que es facin inversions a l’actual hospital deixa clar que “el nou no es començarà l’any vinent”.

El conseller no ha posat terminis sobre la taula i tampoc ha entrat a valorar l’opció de construir el Trueta a Salt, al costat del Santa Caterina. Les declaracions de Comín tenen lloc en un moment especialment calent perquè l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet pressió aquests dies per forçar la Generalitat a pronunciar-se.
Les obres del nou hospital –el projecte es va presentar el setembre del 2006– van ser un dels grans bucs insígnia de la consellera Marina Geli (PSC), en govern del tripartit, i haurien d’haver-se iniciat a finals del 2007. El 2014 el llavors conseller Boi Ruiz va aparcar la idea i va optar per allargar la vida de l’actual hospital.

Inauguracions

La visita del conseller al Baix Empordà va tenir com a objectius les inauguracions del nou CAP de Platja d’Aro i el consultori de l’Estartit, si bé tots dos estan operatius des ja fa dies. Sobre aquests nous equipaments, Comín va voler deixa clar que “han de transparentar la gran feina que fan a dins els professionals que hi treballen. I això és el que passarà en aquest CAP de Platja d’Aro”, va dir.

Toni Comín va anunciar que properament es presentarà el nou pla de primària, “que amb fets concrets ha de demostrar als professionals que el desgel ha començat”. En aquest sentit, Comín ha indicat que tindran més autonomia de gestió i més estabilitat laboral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.