MES critica que es renunciï a l’acord per Can Serra a Sant Feliu

MES critica que es renunciï a l’acord per Can Serra a Sant Feliu

El portaveu del Moviment d’Esquerres (MES) a l’Ajuntament de Sant Feliu, l’exalcalde Pere Albó, ha criticat la renúncia al conveni que, com a alcalde, abans de la moció de censura del 2010, havia deixat encarrilat per a l’adquisició de la fàbrica Serra Vicens a canvi de la permuta de tres parcel·les municipals a Sant Pol, Vilartagues i la zona industrial de Bujonis. Per Albó, el trencament bilateral de l’acord “és una mala opció” i pot ser “un retrocés” per a un projecte de Museu Thyssen que veu “minvant”.

Entre els arguments expressats per l’edil de l’oposició, en un comunicat remès als mitjans, Albó diu que el nou projecte de museu sortirà més car, perquè l’adquisició de la fàbrica surera no hauria suposat cap desemborsament en metàl·lic i es comptava amb les aportacions econòmiques de la Generalitat i de l’Estat, tot i que amb la crisi els anuncis es van fer enrere. El regidor de MES també alerta que el solar de la fàbrica, en mans privades, permetria aixecar edificis de cinc plantes davant la Porta Ferrada i el monestir.

Finalment, Albó afirma que “la mentalitat caïnita dels actuals governants ha portat a renunciar al Thyssen en tota la seva ambició” al municipi, una situació que compara “amb el que va passar amb el projecte universitari i com la manca de compromís polític va anar-lo arraconant”, respecte al trasllat avortat de l’escola universitària de turisme al municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.