El turisme esportiu dona joc

El turisme esportiu dona joc

La demarcació de Girona es consolida com a destinació de turisme esportiu, segons assegura el director del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, i el MIC (Mediterranean International Cup) n’és un bon exemple. Aquest torneig de futbol de base, que se celebra la setmana vinent, de dimecres a diumenge, porta a la demarcació entre 5.000 i 6.000 jugadors i tècnics de futbol de 42 països dels cinc continents. Aquest any, a més, el MIC hi afegeix un torneig de bàsquet de base, que es disputarà en les mateixes i que congregarà 600 jugadors i tècnics. Tots ells s’allotjaran en hotels de la comarca de la Selva (Lloret de Mar) i el Baix Empordà. “El MIC creix any rere any en nombre de participants”, explica el director del MIC, Juanjo Rovira. Els responsables del torneig calculen que, només entre jugadors i equip tècnic, l’esdeveniment deixa a la demarcació uns quatre milions d’euros d’impacte econòmic. Això sense comptar els acompanyants, que com a mínim s’allotgen en hotels, dinen i sopen en restaurants i utilitzen algun transport.

Només per fer-se una idea de la magnitud del MIC, i segons les dades facilitades pels organitzadors del torneig, la dissetena edició “torna a batre rècords de clubs, seus i països participants”. La competició se celebrarà en 22 municipis de la demarcació i hi participaran 280 equips de futbol, que disputaran gairebé 700 partits en 33 camps de futbol gironins, entre els quals hi ha els de Lloret de Mar, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, l’Escala, Palamós, Sils, Santa Coloma de Farners i Girona. Pel que fa al bàsquet, són 60 equips que provenen de set països. A tot això, cal afegir-hi els jugadors del MIC Integra, la categoria de futbol adaptat, que aquest any també s’obre al bàsquet. Els partits del MIC Integra es jugaran divendres 14 d’abril a Vidreres.

Amb tot aquest moviment de jugadors i familiars, cada vegada costa més trobar hotels per allotjar-se i camps per jugar. És per això que els responsables d’aquest torneig, que de cara a l’any vinent es plantegen “ampliar categories”, ja parlen de “créixer cap al nord [l’Alt Empordà]”. “Haurem d’ampliar el ventall d’allotjaments i camps”, diu Rovira, que explica que ja han mantingut algun contacte, però que no ho concretaran fins que s’hagi acabat el torneig d’aquest any.

L’expectació que genera el MIC és lògica, no només pel munt d’anys que fa que se celebra, sinó perquè hi han passat futbolistes que ara juguen als millors clubs del món i, per tant, aquests dies a la demarcació es concentraran les millors promeses d’aquests esports.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.