Revisions preventives del glaucoma i degeneració macular de dilluns a dijous a SFG

Revisions preventives del glaucoma i degeneració macular de dilluns a dijous a SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu Els dies 3 i 4 d’octubre (dilluns i dimarts) al passeig del Mar i els dies  5 i  6 (dimecres i dijous) a la plaça Salvador Espriu, de 10 h a 18 h. ininterrompudament, l’Institut Oftalmològic Tres Torres farà revisions gratuïtes en la seva unitat mòbil en el marc de la Campanya Anual de Prevenció del Glaucoma i Degeneració Macular Associada a l’Edat.

El glaucoma engloba un grup de malalties que provoquen un dany progressiu del nervi òptic que uneix l’ull al cervell. Amb l’edat la seva incidència creix i el camp visual va disminuint. Si no es tracta a temps, es pot perdre la visió per complet.
El glaucoma provoca una creixent pèrdua de fibres nervioses, formant un buit a l’interior d’aquest nervi oi si no es tracta la malaltia, quan es queda sense fibres nervioses, el pacient perd completament la visió.

Generalment aquest procés es produeix quan el pacient té dificultats perquè el líquid transparent que banya les estructures oculars i que manté les seves propietats òptiques surt de l’espai que el conté i, com a conseqüència, es produeix un augment de la pressió intraocular, un dany en el nervi òptic al temps que pot estar associat a altres factors com una pressió arterial baixa o elevada i altres malalties vasculars.

En la majoria dels casos, el malalt no és conscient que pateix glaucoma fins que pateix una pèrdua brusca de la visió, l’ull s’enrogeix i produeix dolor intens, que pot anar acompanyat de nàusees, vòmits i visió borrosa.

A partir d’una determinada edat (40 anys), és important sotmetre’s a una revisió completa dels ulls cada un o bé dos anys i, si es redueix la pressió en les primeres etapes del glaucoma, es pot aturar el progrés de la malaltia i ajudar a protegir la visió.

Tenen major risc de desenvolupar la malaltia les persones majors 60 anys, els que tenen alta miopia o altres malalties oculars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.