Simulacre d’incendi en una embarcació esportiva al port de Sant Feliu de Guíxols

Simulacre d’incendi en una embarcació esportiva al port de Sant Feliu de Guíxols

Font de la notícia: Diari de Girona

El port de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha estat l´escenari avui d´un simulacre d´incendi en una embarcació amarrada a les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu, amb un ferit. L´exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, ha servit per posar en pràctica el sistema d´avisos previst al Pla d´autoprotecció (PAU) del port i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d´emergències.

Un cop detectat el suposat foc, s´ha iniciat el protocol d´avisos establert en el PAU, trucant al telèfon d´emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, a la Policia Local i al Servei Marítim de la Guardia Civil. El centre de comunicació s´ha establert a l´edifici del Club Nàutic, i a nivell intern l´Associació Llop de Mar i la Confraria de Pescadors han col·laborat en les tasques de suport.

Un cop rebut l´avís, el guardamolls ha completat el protocol de trucades d´emergència i s´ha desplaçat a les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols per tal de coordinar l´operativa d´acord amb el seu cap d´emergència. La marineria del Club Nàutic ha col·locat les barreres antivessament al voltant de l´embarcació per evitar la possible dispersió de combustible a l´aigua, amb la col·laboració de la marineria del Nàutic Vell. Paral·lelament la marineria del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha realitzat les maniobres per tal d´aïllar l´embarcació sinistrada.
Tasques d´extinció i atenció al ferit
Els Bombers de la Generalitat, a la seva arribada, han estat informats de la situació pel cap d´emergència del Club Nàutic i han procedit a realitzar les tasques d´extinció de l´incendi i atendre al ferit amb una dotació del Parc de la Vall d´Aro. També han participat un parell de comandaments que, a part de fer-se càrrec de l´operatiu, també han fet d´observadors del simulacre. Els bombers han fet l´assistència sanitària primària a la persona ferida fins a l´arribada del Sistema d´Emergències Mèdiques i han garantit que les embarcacions que hi ha amarrades just al costat de l´incendi hagin estat degudament retirades.

Els Mossos d´Esquadra han liderat el grup d´ordre i han participat al simulacre amb 2 dotacions de l´Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu de Guíxols (Unitat de Seguretat Ciutadana), a més de dos comandaments.. També hi ha intervingut la Unitat Aquàtica, amb 3 efectius i una embarcació pneumàtica; a més d´un operador i un comandament de la Sala Regional de Comandament de Girona.

Els efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana ha realitzat el control d´accessos al port establint els perímetres de seguretat necessaris tant per protegir a terceres persones com per permetre el treball sense interrupcions dels diferents cossos d´emergències. La Unitat Aquàtica ha controlat la làmina d´aigua del port, impedint que barques d´esbarjo o professionals entressin o sortissin del port mentre durava l´emergència.

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha participat a l´exercici amb dues patrulles (dos agents, 1 comandament i l´Inspector cap) i ha treballat conjuntament amb mossos en el control d´accessos.

D´altra banda, el Servicio Marítimo Provincial de la Guardia Civil s´ha ocupat del control d´accessos a la bocana; i Salvament Marítim (Ministeri de Foment) ha participat al simulacre amb la Salvamar Sirius, per donar suport en les actuacions al mar.

Per atendre l´emergència, el Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc de l´incident una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb 2 tècnics. Un cop feta la recepció del ferit, se l´ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l´hospital de destí més adient segons la seva patologia.

Protecció Civil de la Generalitat ha desplaçat al lloc un tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil a Girona fent les funcions d´observador.

L´Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Feliu de Guíxols i la Creu Roja també han donat suport a les diverses actuacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada