Sardines enterrades (i a la brasa) per certificar la fi dels carnestoltes

Sardines enterrades (i a la brasa) per certificar la fi dels carnestoltes

La tradició de l’enterrament de la sardina va posar el punt final als carnestoltes ahir al capvespre. A Sant Feliu, el seguici mortuori de les colles de carnaval va pujar per l’eix del carrer Indústria fins a Vilartagues, on prop de 700 persones van assistir a la sardinada popular a la plaça Salvador Espriu. La festa es va allargar amb el lliurament dels premis especials a les colles locals i el ball de final de festa.

A Platja d’Aro, les colles es van concentrar a quarts de vuit del vespre davant l’ajuntament, per procedir a la crema del Rei Carnestoltes i l’enterrament previ a una altra gran sardinada de cloenda de la 40a edició del carnaval.

Novetats a Palamós
Pel que fa a Palamós, entre les nombroses novetats introduïdes aquest any per la nova organització de Som Carnaval, la Colla Testament va estrenar dimarts el judici sumaríssim al Carnestoltes i la Reina Kaòtikes, al mercat. La sentència es va llegir ahir a la tarda a la plaça dels Arbres, i després de la mort, la processó de dol i la lectura del testament, el final de festa va arribar amb la sardinada. Aquest any, però, en comptes del passeig del Mar l’àpat popular es va traslladar fins a la plaça Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.