Sant Feliu rep sense cost 3 hectàrees de bosc a Sant Amanç

Sant Feliu rep sense cost 3 hectàrees de bosc a Sant Amanç

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha rebut la cessió gratuïta d’una finca rústica de gairebé 3 hectàrees –prop de 30.000 metres quadrats– a tocar de l’ermita de Sant Amanç, a ponent del nucli urbà.

L’operació la van tancar dilluns les dues parts, l’Ajuntament i la família Pascual-Lapeña, davant notari. I no suposarà cap cost per al municipi, més enllà de les despeses administratives i la inscripció registral.

L’alcalde, Carles Motas, va agrair la donació als propietaris, que s’estalviaran els costos anuals de l’IBI i el manteniment periòdic de la finca. La parcel·la, lliure de càrregues i dins del paratge conegut com a Mas Pellicer, està qualificada com a sòl no urbanitzable que s’ha de preservar pel seu valor paisatgístic forestal. S’emmarca dins de la vall de Sant Amanç, que es pot divisar des de la part més elevada, i entre l’arbrat hi predominen els pins i les alzines sureres.

Endreça prioritària

Motas avançava que a curt termini se centraran en el desbrossament de l’excés de vegetació, ja que actualment hi ha un bosc molt espès amb arbres que han caigut o que estan en mal estat. La feina l’assumirà el personal de la brigada forestal, que aquests dies treballa, per exemple, en la neteja dels jardins de Can Blasco. Entre els plans del municipi també hi ha la recuperació del sender limítrof amb la finca de Can Vint-i-dos.

LA XIFRA

30.000
metres quadrats
fa la finca forestal i rústica que ha rebut, cedida sense cost, el govern de Sant Feliu de Guíxols.

Seguretat en l’accés i eradicació d’horts il·legals

La regidora de Serveis Municipals, Laura Aiguaviva, va destacar durant la visita als terrenys algunes de les millores de seguretat viària introduïdes al vial d’accés a les urbanitzacions de Sant Amanç i la Casa Nova, reivindicades pels veïns que hi passen a peu. De moment, ja hi han posat alguns ressalts perquè els conductors redueixin la velocitat. I al tram inicial delimitaran amb pals de fusta una franja de vorera per fer més segur el pas dels vianants.

A prop de l’àmbit, el consistori continua treballant per eradicar els horts il·legals que hi ha entre la urbanització de Sant Amanç i la ronda de Ponent. És un procés lent, que topa amb l’oposició dels ocupants de les parcel·les. Però l’any passat en van desmantellar dos, aviat en trauran tres més i la prioritat serà eliminar els que tenen tanques precàries visibles des de la ronda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.