L’ACA neteja de vegetació un tram de la llera del riu Ridaura

L’ACA neteja de vegetació un tram de la llera del riu Ridaura

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs duts a terme en un tram de 2,1 quilòmetres de la llera del riu Ridaura, dins el terme municipal de Castell-Platja d’Aro. L’actuació s’ha dut a terme fora de zona urbana, concretament en el tram comprès entre la depuradora del municipi i la carretera GI-666, ha informat l’ACA.

Els treballs duts a terme, que han comptat amb un pressupost proper als 2.000 euros, s’han encaminat a recuperar la lliure circulació de l’aigua en aquest tram i reduir el risc d’inundació en cas d’avingudes, evitant possibles danys en béns i infraestructures aigua avall, ha explicat l’Agència Catalana de l’Aigua.

Les mesures executades durant la intervenció han consistit en retirar arbres tombats i susceptibles de caure a la llera, fer una poda i retirada selectiva de vegetació emergent, així com la retirada de residus acumulats en aquest tram de llera. Els treballs també han potenciat la retirada d’arrels i rizomes d’espècies vegetals invasores (principalment de canya). Aquesta retirada ha d’afavorir la proliferació i creixement de les espècies vegetals de la zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.