UN PAISAGISTA PROTEGEIX L’ARBRAT DE L’ALÀBRIGA

UN PAISAGISTA PROTEGEIX L’ARBRAT DE L’ALÀBRIGA

El nou hotel que s’està construint en el solar de l’antic Alàbriga, per la seva categoria, ha d’esdevenir un important actiu per a l’oferta hotelera de luxe de Sant Feliu de Guíxols, que va avançant , però el seu procés no ha estat exempt de diverses incidències arrel de les quals l’Ajuntament ha aturat les obres en diverses ocasions, situació que sembla que s’ha reconduït.

En l’enderroc de l’antic edifici, el mes de març de l’any 2013, es varen talar dos llorers catalogats sobre la conservació dels quals s’incidia en la llicència d’obres.

L’octubre de 2016, a l’altra banda de carretera, en el “Sea Club”, entraven les excavadores per fer el rebaix de la piscina. Es va fer una tala de pins imprevista en la llicència i es va afectar “severament” les arrels de cinc arbres que s’havien de mantenir.

Pocs dies més tard inspectors d’urbanisme detecten que el vas de la piscina duplica els 100,99 m2 permesos i s’obliga a l’empresa a ajustar-se als paràmetres que marca la llicència i, finalment, es decreta una nova aturada per obres sense llicència tant a la carretera com als vorals de l’àmbit.

Però, tal i com apuntàvem, sembla ser que tot plegat s’ha reconduït: la piscina té les dimensions permeses, s’està construint el mur de contenció, a l’accés a l’hotel s’hi ha plantat diverses palmeres i els pins s’estan tractant.

Precisament sobre aquesta qüestió, en el darrer Ple Municipal, Guíxols des del carrer es va interessar per l’estat dels pins afectats i el regidor de medi ambient, Salvador Calabuig, va declarar que l’empresa ha contractat un tècnic paisatgista per protegir els arbres realitzant accions com la d’hormonar les arrels per estimular el seu creixement i, si cal, retallar la capçada per compensar la pèrdua que s’ha produit amb l’afectació de la base.

Per altra banda l’empresa propietària ja està confegint la seva plantilla davant de la previsió d’obrir pels volts de Setmana Santa tal i està demanant currículums,com es pot detectar en xarxes socials com Twitter: http://www.twitlonger.com/show/n_1spegqr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.