Un orde religiós cedeix a Platja d’Aro 37 hectàrees de bosc

Un orde religiós cedeix a Platja d’Aro 37 hectàrees de bosc

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i l’orde religiós Moviment dels Focolars han acordat un conveni urbanístic pel qual la corporació rep gratuïtament 37 hectàrees de bosc que fins ara eren propietat de l’entitat religiosa. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, ha explicat que el conveni va ser aprovat en el ple de novembre i que la cessió ha de convertir aquesta finca en «un espai estratègic des del punt de vist paisatgístic» del municipi. En aquest sentit, l’Ajuntament vol posar en valor aquests terrenys que ha rebut, alhora que hi farà un pla de gestió forestal i antropològic que es vol consensuar amb entitats ambialistes i cíviques del municipi, ha concretat Josep Maria Solé.

El regidor ha concretat que es tracta de 37 hectàrees forestals que no tenien interès per al Moviment dels Focolars, de manera que les dues parts han arribat a l’acord d’aquesta cessió. Els terrenys ocupen l’extensió que hi ha entre el barri de la Coma (al nord de Castell-d’Aro) i la urbanització Mas Nou.

Josep Maria Solé ha concretat que les 37 hectàrees contenen important patrimoni local i que, de fet, l’Ajuntament ja hi havia treballat amb la senyalització dels senders, que inclouen el camí de les Fonts ja que permet visitar les del Ferro, la de la Boixa o la del Pum, entre d’altres.

El Moviment dels Focolars disposa de diverses propietats al municipi arran de l’herència que van rebre d’una família del municipi. Una d’aquestes propietats és el Mas Dausà, que és un dels dos centres Mariàpolis que l’orde té a Espanya, el qual va ser inaugurat com a tal l’any 1989, com consta al seu web (focolare.org). Però a més d’aquests terrenys cedits a l’Ajuntament i del mas, el Moviment Focolar també té propietats a l’entorn del camp de futbol, de l’institut i de la nova escola de Castell d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.