Santa Cristina d’Aro, l’altra casa de Samaranch

Samaranch, el 1988, a Santa Cristina d'Aro durant el trofeu que porta el seu nom. Foto: LLUÍS SERRAT.
Samaranch, el 1988, a Santa Cristina d'Aro durant el trofeu que porta el seu nom. Foto: LLUÍS SERRAT.

Joan Antoni Samaranch tenia vincles amb la demarcació de Girona, especialment amb el Baix Empordà, ja que durant més de 30 anys va tenir la seva segona residència a Santa Cristina d’Aro. Malgrat la seva fama a nivell mundial, quan venia a la masia de Santa Cristina, Roca Rodona, adquirida el 1971, ho feia amb la intenció de trobar-hi tranquil·litat i relaxar-s’hi. No era una persona que li agradés sortir gaire per la Costa Brava. Per això, la relació amb Girona es concreta en poca cosa més que amb el municipi on tenia la casa. A Santa Cristina es va crear el torneig Samaranch de futbol, que es va deixar de fer però que es va recuperar l’any 2006 –en futbol femení– arran de la inauguració de la gespa artificial del camp. A més, per la seva vinculació amb «la Caixa», va ajudar a la creació de la sala d’exposició i esplai de la gent gran que té l’entitat al municipi. D’altra banda, el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols té instaurat el trofeu Joan Antoni Samaranch de vela en les classes Europa i 420, que ja ha arribat a la 19a edició.

A partir de la mort, el 2000, de la seva dona, Maria Teresa Salisachs-Rowe, Samaranch anava cada cop menys a la masia de Santa Cristina. Sovint decidia allotjar-se a l’hostal la Gavina de s’Agaró. Això va fer que la família es vengués la masia, ara fa uns 3 anys.

Tot i aquest distanciament, progressiu, el consell de ciutadania de Santa Cristina, reunit el 7 de gener passat, va proposar dedicar una plaça a l’expresident del COI. Aleshores no va ser possible perquè, segons va explicar l’alcalde, Ricard Herrero, no és possible dedicar un espai públic a persones en vida. (ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.