El pla per reduir l’obesitat arriba ja a 220 escolars

El pla per reduir l’obesitat arriba ja a 220 escolars

Un total de 220 escolars d’entre 8 i 11 anys participen aquest curs en el programa Nen@s en moviment, que té com a objectiu reduir l’obesitat infantil a través de la promoció d’hàbits saludables. El nombre d’escolars que participen en el programa s’ha duplicat respecte al del curs passat després de la incorporació al programa de dotze poblacions que han posat en marxa nous grups. El pla ja s’aplica en 27 municipis de la regió sanitària de Girona.

Als escolars que participen en el programa se’ls ajuda a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física per normalitzar l’índex de massa corporal i mantenir o augmentar la seva autoestima. El programa dura onze setmanes, amb sessions setmanals d’una hora i mitja. I els resultats al cap de sis mesos d’acabar les sessions són molt satisfactoris: un 75% dels participants mantenen la reducció de l’índex de massa corporal assolida durant el curs, practiquen més activitat física i, en un 85% dels casos, també es manté un seguiment òptim de la dieta mediterrània en el conjunt de les famílies.

Les sessions les dirigeixen una seixantena de professionals de pediatria i d’infermeria que s’han format específicament per desenvolupar aquest programa, que duen a terme de manera conjunta l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i l’Institut Català de la Salut (ICS). Cal tenir en compte que un 27% de la població d’entre 9 i 11 anys a Catalunya té sobrepès i és obesa.

Els dotze nous grups que s’han posat en marxa aquest curs són a Girona, Olot, Vilafant, Bàscara, Celrà, Sarrià de Ter, Anglès, Sant Feliu de Guíxols, Bescanó, la Jonquera, Vidreres i Pineda de Mar. Se sumen als que funcionen des del curs passat a Figueres, Cassà de la Selva, Roses, Blanes, Tordera, Canet de Mar, Santa Coloma de Farners, Banyoles, Castelló d’Empúries, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Maçanet de la Selva, Llançà, Sils i Salt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.