L’Ajuntament ganxó premiarà els empleats que hi han treballat 25 anys amb 600 euros

L’Ajuntament ganxó premiarà els empleats que hi han treballat 25 anys amb 600 euros

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols vol reconèixer la fidelitat dels seus treballadors que hi hagin desenvolupat la seva tasca professional durant 25 anys. En el ple d’aquest dijous, es va aprovar la concessió d’aquest premi, que seran 600 euros. La regidora de Recursos Humans, Sílvia Romero, ha explicat que no és cap novetat, sinó que ja fa molts anys que l’Ajuntament ganxó té instaurat aquest pagament, que el 2014 va deixar d’abonar-se. Romero ha concretat que desconeix el motiu pel qual aleshores es va deixar de pagar, però sí que ha concretat que fins aleshores era una gratificació extraordinària que es concedia a tots els treballadors que complien el quart de segle servint a l’Ajuntament, mentre que ara es tracta d’un premi amb condicionants -entre d’altres, que els 25 anys de treball a l’Ajuntament hagin estat ininterromputs i que la persona no hagi estat sancionada ni apartada de la feina.
Sílvia Romero ha afegit que aquest reconeixement a una dedicació de 25 anys a l’Ajuntament no és únic de Sant Feliu de Guíxols, sinó que d’altres administracions com les corporacions de Girona, Palamós o la Diputació també els concedeixen. La regidora ha afegit que aquesta remuneració està recollida en el conveni i que era un tema que havien de parlar amb els representants dels treballadors, cosa que ja s’ha dut a terme.
El ple també va aprovar que l’Ajuntament ganxó s’adhereixi al Fons Català de Cooperació, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis. El regidor de l’equip de govern Josep Saballs va exposar que són organismes dels quals l’Ajuntament ja havia format part, però dels quals en va sortir el mandat passat. Així, ha concretat que, per exemple, l’Ajuntament de Sant Feliu té contractats el subministrament energètic i les assegurances de responsabilitat civil de forma col·lectiva amb l’Associació Catalana de Municipis, però no n’era membre, de manera que ara hi reingressarà.
El mateix passa amb la Federació de Municipis, de la qual l’Ajuntament ha utilitzat serveis, com ara formació tant dels treballadors com d’alguns regidors. Quant a l’entrada al Fons Català de Cooperació, el regidor va afegir que s’hi col·laborava, però que ara, en passar a ser-ne membre, també hi podrà fer aportacions.
També es va aprovar la segona part de les inversions financerament sostenibles per aquest any, que sumen 514.507 euros, 169.000 dels quals seran per a la urbanització del carrer Colom. Les altres dues actuacions que es finançaran són la segona fase de la coberta de l’Hospital i el reforç, ampliació o substitució d’enllumenat públic.
D’altra banda, el grup municipal de Convergència i Unió, a l’oposició a l’Ajuntament, reclama a l’equip de govern que obri una comissió d’estudi perquè tots els grups municipals puguin fer les seves aportacions al projecte del futur Museu Thyssen. CiU vol conèixer “en profunditat què es vol fer exactament abans de permetre la construcció d’un edifici annexat”, en referència a la construcció adjacent que s’ha dibuixat a la plaça de l’Abadia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.