SOBRE LES LLISTES D’ESPERA EN ELS GERIÀTICS DE SFG

SOBRE LES LLISTES D’ESPERA EN ELS GERIÀTICS DE SFG

Fa uns dies, la premsa va publicar una informació referent a les llistes d’espera  per accedir a una plaça geriàtrica d’una residència pública o concertada que la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va facilitar en resposta a diverses preguntes parlamentaries. En aquesta informació destacava que un total de 2.412 persones grans de les comarques de Girona estan en llista d’espera i que el Baix Empordà és la comarca que té un major nombre de persones, 609, pendents d’accedir a una plaça en una de les residències de gent gran.

En el Ple Municipal ordinari del passat mes de juliol, Guíxols des del carrer va formular una pregunta per escrit dirigida a la regidora de l’Àrea Envelliment Actiu, Fina Cosp, en relació a aquesta qüestió.
La regidora en la seva intervenció va respondre que a Sant Feliu de Guíxols hi ha una llista de 147 persones en espera per una plaça al Sant Feliu Gent Gran i de 70 per l’Asil Surís, en total 217 persones.  La regidora apuntava que d’aquest total cal tenir en compte 3 ítems:

  • La primera qüestió és que cada persona pot inscriure’s a 3 residencies. A Sant Feliu de Guíxols hi ha 28 persones apuntades a les dues que existeixen a la ciutat i com a tercera opció Palamós, Palafrugell o Lloret de Mar. Es a dir que, tenint en compte que aquestes 28 persones que consten a dues llistes d’espera a Sant Feliu, de 217 persones passa a 189.
  • El segon ítem és que hi ha persones apuntades com a mesura preventiva en cas d’empitjorament, es a dir, quant els hi toca el torn poden renunciar a la plaça tornant a la cua de la llista. Es calcula que representen un 20%, quedant la llista en 151 persones amb urgència d’ingrés.
  • Quant al tercer ítem, hi ha persones ocupant places privades a les residències però que estan apuntades per a una plaça pública, aquestes persones compten com una més per a llista d’espera, però en realitat ja estan ingressades. En aquesta situació hi ha 17 persones a Sant Feliu de Guíxols, deixant la llista d’espera real en 134.

Aquesta llista té un temps d’espera d’entre 18 i 24 mesos i la regidora Fina Cosp va manifestar la seva preocupació per aquest dèficit a la ciutat atès que no hi ha prous places per la demanda existent i va afegir que és per això l’equip de govern es planteja doblar les places a l’Asil Surís.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.