Denuncien un pescador per agafar més sonso del permès i no dur-lo a la llotja

Denuncien un pescador per agafar més sonso del permès i no dur-lo a la llotja

Els Mossos han denunciat un veí de Tossa per per pescar més sonso del què està permès i no declarar-ho a la llotja de Sant Feliu de Guíxols.

L’home té 44 anys, nacionalitat espanyola i els Mossos de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona li van aixecar una acta per una infracció de la Llei de pesca i acció marítimes.

Segons asseguren els Mossos, s’ha de tenir en compte que els professionals de la pesca de sonso poden pescar una quota màxima estipulada per la Direcció General de Pesca i Afers marítims i tot allò que pesquin de més tenen la obligació de retornar-ho al mar.

El succés es va produir el 27 de juliol quan una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona va veure arribar una embarcació sospitosa al port de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta, un cop amarrada a la seva zona, va descarregar la captura del dia i la va dur a la llotja.

A continuació, els agents va observar com un mariner va descarregar una bossa de peix que va dipositar dins d´un vehicle frigorífic que estava aparcat al mateix moll i un cubell negre sota un palet de fusta.

Una vegada feta la venda de la captura del dia, el patró va recollir el cubell amagat i va sortir caminant del port.

Els agents van aturar al pescador i van constatar que l´home duia 12,580 quilos de sonso (Gymnammodytes cicerelus) i 400 grams de tacons (Bothus podas podas) que no havia passat per la llotja. Els mossos van denunciar a l´home per una infracció de la Llei de pesca i acció marítimes i van decomissar el peix.

Els policies van lliurar la captura a una entitat benèfica de la població de Sant Feliu de Guíxols.

Els Mossos van trametre la denúncia al Departament d´Agricultura, alimentació, Ramaderia i Pesca pel seu coneixement i tramitació d´expedient sancionador si s´escau.

Aquesta actuació esta emmarcada dintre de l´Acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia per a optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.