Creu Roja ja ha fet prop de 3.000 atencions sanitàries

Creu Roja ja ha fet prop de 3.000 atencions sanitàries

Creu Roja Girona ha fet aquest estiu un total de 2.974 assistències sanitàries, 1.558 (un 52%) de les quals per traumatismes, com ara ferides i contusions i possibles fractures. Fins ara, aquest estiu, han atès 826 afectats per picades de medusa. A més, els equips de vigilància i prevenció de Creu Roja han rescatat catorze persones de l’aigua i han dut a terme 57 evacuacions de diverses patologies i gravetat.

Des de principi de la temporada de platges, Creu Roja ha fet 2.688 avisos preventius entre banyistes i embarcacions. La major part dels avisos s’han fet des dels dispositius de terra i la resta, des d’embarcacions. Creu Roja prioritza la prevenció i considera que l’increment d’avisos contribueix a la reducció de les assistències sanitàries. En aquest sentit, els responsables d’aquesta entitat recorden a la ciutadania que segueixi les recomanacions dels socorristes i de les banderes que indiquen l’estat de la mar.

A més del servei de vigilància, Creu Roja ofereix un servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat, fent ús de les denominades cadires amfíbies. L’entitat facilita aquest servei a vuit platges de la Costa Brava, on s’han fet un total de 220 assistències a banyistes, 6 d’aquestes a menors perduts; 101 assistències amb cadira amb 63 a persones amb mobilitat reduïda, amb el servei de préstec de crosses, bastons o acompanyament. En diverses platges es reparteixen polseres identificatives per a infants per tal de facilitar la seva localització en cas que es perdin. De moment, n’han repartit una cinquantena.

Al litoral gironí, hi treballen 49 socorristes que ofereixen els serveis de vigilància, prevenció i salvament en 20 platges i cales. Aquest any, Creu Roja Girona està present als municipis de Llançà (Grifeu), Castelló d’Empúries, l’Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. L’estiu passat van fer un total de 5.967 avisos, 5.702 assistències sanitàries i 36 rescats.

LA XIFRA

826
afectats per picades
de medusa han atès els serveis de Creu Roja aquest estiu al
litoral gironí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.