Volen dignificar les galeries comercials de Platja d’Aro

Volen dignificar les galeries comercials de Platja d’Aro

L’equip de govern de Castell-Platja d’Aro, de CiU i el PSC, està impulsant, a través d’un procés participatiu, un ambiciós pla estratègic de dinamització comercial de les característiques i històriques galeries comercials a cel obert situades al centre de Platja d’Aro, tot un referent durant dècades per a molts estiuejants.

Aquesta és una aposta per impulsar la dinamització comercial de les galeries i per potenciar el seu atractiu comercial, especialment perquè daten dels anys seixanta del segle passat. Però aquest procés de rellançament i de modernització es vol fer conjuntament amb els explotadors –llogaters–, els propietaris i el mateix Ajuntament, per això s’ha optat per un procés participatiu.

Aquesta acció no deixa de ser una conseqüència del pla d’ordenació urbana municipal, que data del 2011, en el qual es va plantejar la redacció de cinc plans especials per a la millora de la imatge urbana a les àrees o galeries comercials. Aquests plans especials han de proposar les mesures, obres i actuacions necessàries per promocionar i dinamitzar aquestes zones emblemàtiques del comerç del municipi. Una actuació que, des de l’equip de govern, no es vol dur a terme sense la participació dels principals actors.

Els àmbits afectats per aquests plans especials són cinc: les ja clàssiques galeries Neptuno, Sant Lluís, Albatros i Raund Store, i el centre d’empreses Eurocenter.

Radiografia

De moment, però, el projecte de participació se centrarà en les galeries Neptuno, Sant Lluís i Albatros, tot i que també incorporà les galeries Bona i els comerços pròxims, que, tot i no haver de fer un pla especial, sí que interessa des del govern que tinguin veu en la part de dinamització comercial.

El treball ha de permetre obtenir una radiografia d’aquests àmbits, en el sentit de conèixer l’organització formal i informal que tenen les galeries, tant entre els propietaris com entre els explotadors, i promoure-la en cas que no hi sigui; planificar mesures per millorar el seu atractiu comercial, en les quals hi hagi una implicació del teixit comercial, i veure com es pot complementar amb accions de l’Ajuntament des de l’àrea de promoció econòmica. Per també amb altres àrees en cas de necessitat, com poden ser activitats de reclam, fil musical, decoració, horaris comercials, adequació de carrers per a vianants, entre altres actuacions. També es tindrà en compte la promoció de la imatge comercial de les galeries, com la publicitat i plafons informatius. Tot plegat per treballar des d’una visió de conjunt.

El pla és ambiciós perquè preveu importants millores, com ara mesures de pavimentació, tractament de façanes i porxos, i intervencions per rehabilitar i millorar la imatge del conjunt. També es tindran en compte mesures d’il·luminació i elements exteriors, l’adequació externa dels locals quan estan tancats, l’ocupació de la via privada, com ara els exteriors de les botigues, i altres que puguin sorgir.

Tot això a partir de l’impuls, l’execució i el seguiment del procés participatiu, que ha de servir per establir una comissió de seguiment, formada entre l’àrea de promoció econòmica, l’àrea d’acció territorial i l’àrea de participació ciutadana. La primera fase serà la d’informació, amb un enviament de cartes informatives a totes les parts implicades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.