La patronal dels locals d’oci es vol personar en el cas

La patronal dels locals d’oci es vol personar en el cas

La FECASARM,conjuntament amb la seva associació membre, l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, han decidit personar-se en el procediment judicial obert contra els presumptes autors dels desordres públics ocasionats per un grup de turistes alemanys que varen provocar escenes de pànic ahir a la nit a Platja d’Aro. Si finalment s’obren diligències penals per delicte de desordres públics contra els presumptes autors dels fets, la FECASARM i la seva associació membre demanaran per als acusats la pena més alta prevista al Codi Penal, que podria arribar als 6 anys de presó. Això sempre que s’arribi a provar que hi va haver actes de violència (apunten que van llençar petards que semblaven trets, i que cridaven i empenyien a la gent que passejava pel carrer o es trobava sentada a les terrasses) i tenint en compte al mateix temps que els autors dels fets van actuar en grup, i que ho van portar a terme en una zona molt concorreguda i amb la clara voluntat d’atemptar contra la pau pública.

Segons ha declarat Jordi Díaz, president de l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, “fets tant greus com aquests no poden deixar de ser castigats atès el greus danys i perjudicis que s’han causat a la imatge turística de la localitat. Els autors dels fets han de saber que, després del que ha passat a París, Nissa i altres ciutats turístiques no es pot causar el pànic en zones concorregudes simulant trets o un estat d’alarma ja que la possibilitat d’ocasionar greus danys i perjudicis és més que evident i així ha estat”.

Per la seva part, Joaquim Boadas, secretari General de la FECASARM, ha manifestat que “no podem permetre que fets com aquests tornin a succeir, ja que tiren pel terra tota la feina que fem en matèria de civisme i convivència. Per tant, esperem que als autors dels fets se’ls imposi la pena més greu prevista al Codi Penal, ja sigui com a represàlia per a ells o com per a mesura dissuassòria per a d’altres persones que puguin pensar que destruir la imatge turística d’un municipi surt gratis”.

El precedent

La FECASARM es troba compareguda en les Diligències Prèvies obertes arran dels gravíssims fets ocorreguts a Lloret de Mar el mes d’Agost de 2011, dels quals es troba coneixent el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Blanes i demana per als presumptes autors dels fets fins a un total de 106 anys de presó, atès que en aquells fets, igual que ha ocorregut en el cas d’ahir a Platja d’Aro, es va atemptar greument contra la imatge del sector turístic del municipi i es va perjudicar als sectors hoteler, comerç, restauració i oci nocturn. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.