Platja d’Aro destina 725.000 euros al programa Fem Platja!

Platja d’Aro destina 725.000 euros al programa Fem Platja!

 

playa de aro

El programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro desenvolupa, un estiu més, una tasca integral que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per incorporar-hi també aspectes de qualitat, informació i seguretat. Fem Platja! mobilitza, del 4 de juny al 18 de setembre, de manera diària, un equip humà de 48 persones d’àmbits diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o neteja i manteniment-, amb un pressupost anual aproximat de 725.000 euros.

En matèria de seguretat i salvament hi participen 23 socorristes en cinc punts de socors, set cadires i una torre de vigilància; un servei propi d’embarcació de rescat; la disponibilitat de tres desfibril·lador; i també la distribució de 2.000 braçalets per facilitar la localització de possibles infants extraviats. Complementàriament, per segon any consecutiu s’ha incorporat un punt SOS a la Cala del Pi.

En l’àmbit de la seguretat, la Policia Local hi destina una patrulla en bicicleta, una barca de vigilància, i una parella per fer rondes a peu, tant de dia com de nit. En matèria d’oci es pot gaudir de diverses ofertes d’àmbit privat.

Una de les tasques principals de Fem Platja! són les accions de manteniment i neteja. L’empresa concessionària del servei hi treballa cada matinada amb la gran maquinària de neteja i amb diversos equips d’operaris amb suport de quads. També es disposa d’una barca pròpia de l’Ajuntament per realitzar neteja a l’aigua en doble torn, i d’una segona embarcació per a la neteja d’aquelles zones de difícil accés. Aquest estiu es tornen a repartir gratuïtament entre els usuaris de les platges 20.000 cendrers reutilitzables.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.