La bocana del nou projecte del Port d’Aro serà “més raonable”

La bocana del nou projecte del Port d’Aro serà “més raonable”

 

bocana-del

Joan Tubella, representant de l’empresa Sierra de Mías, ha manifestat que arran de les negociacions que han mantingut amb l’actual junta del Club Nàutic Port d’Aro s’han acordat algunes modificacions en el projecte de renovació, que inicialment pujava 25 milions d’euros. Tubella ha exposat que el projecte serà “més racional”, amb menys excessos, de manera que “l’amarrista tingui el millor preu”.

Tubella ha explicat que el projecte que van presentar el novembre passat era de màxims, i que d’aquí s’aniria reduint en funció del que diguessin les administracions, sobretot, el Departament de Medi Ambient. En l’acord amb la nova junta -crítica amb el projecte i amb els acords que hi havia entre l’anterior junta i Sierra de Mías-, s’ha decidit executar una bocana “més raonable”.

Un dels aspectes que més controvèrsia va aixecar d’aquest projecte fou la bocana i l’espigó ja que el morró actual es desplaçava uns 85 metres i la bocana s’ampliava de 40 a 60 metres. La nova proposta és d’unes dimensions més petites. També s’ha decidit no fer els camarots.

El representant de Sierra de Mías ha afegit que el disseny del projecte final depèn del que digui la Ponència Ambiental del Departament de Medi Ambient -calcula que tardarà un any-, el pla parcial que ha d’aprovar l’Ajuntament i Ports de la Generalitat.

Quant als amarratges, el projecte dels quals havia estat criticat per la nova junta perquè entenien que foragitava les embarcacions petites, Tubella ha explicat que “la pressió de la compra és sobre els amarratges grans; i no sobre els amarratges d’embarcacions de vuit metres d’eslora”, però que si això canviés, estarien disposats a canviar la flota. En tot cas, Sierra de Mías ja va exposar en tot moment que d’acord amb la seva experiència en la gestió d’instal·lacions nàutiques, el mercat de les embarcacions havia evolucionat cap a models de mida més gran, de manera que les petites havien perdut pes en les flotes d’altres ports. Tubella ha afegit que la flota també es pot veure modificada en funció del que digui Medi Ambient de la bocana i els amarratges per a transeünts que s’hi preveuen.

El nou conveni iguala la força del Club a la de Sierra de Mías dins de la unió temporal d’empreses que tenen. Així, si en l’inici de la unió temporal d’empreses que van formalitzar les dues entitats per participar en el concurs de la concessió, Sierra de Mías disposava del 60% i el Club del 40% restant, ara el poder s’equilibra i tots tenen el 50%. Tubella ha concretat que amb aquesta modificació del conveni “el Club té més força a l’hora de prendre decisions en l’execució del projecte”.

El president del Club, Vicenç Arqués, ha manifestat que amb l’acord inicial “havíem quedat (el Club) en desigualtat, de manera que Sierra de Mías podia fer i desfer com vulguessin; ara, totes les decisions seran preses per les dues parts”. Aquesta modificació també ha comportat canvis en el repartiment dels beneficis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.