Veïns demanen la reobertura al trànsit del carrer Nou del Garrofer

Veïns demanen la reobertura al trànsit del carrer Nou del Garrofer

 

20160526_194600_2_bestshot-325x183

A principis del passat mes de maig va tenir lloc a la Casa Albertí una reunió de la Comissió Urbanística i Social del Pla de Barris, unes reunions mensuals en les quals els tècnics i regidors municipals delegats del tema passen comptes de tot allò referent a obres, pressupostos i altres temes referents als barris afectats pel Pla.  A la mateixa hi acudiren 8 veïns i 5 representants de l’Ajuntament, donada la poca publicitat que es fa d’aquestes reunions.

En l’apartat de precs  i preguntes, el regidor d’Obres Josep Saballs (TSF) va comentar el tema de la senyalització del carrer Nou Garrofer fins el carrer Ferran Romaguera, un tema difícil donada la presència del Col·legi Sant Josep en aquella zona i l’anada i vinguda de cotxes de pares que van a buscar els nens. El  regidor va explicar que el departament de Vialitat de l’Ajuntament no és partidari de posar la senyal de prohibit circular, ja que la de prohibit circular excepte guals que hi havia fins fa poc, és la senyal correcta i que a la zona no s’hi pot posar un agent de policia permanentment.

Donats aquests precedents, el regidor va proposar posar unes jardineres a baix de tot del c/Nou del Garrofer per tal que no sigui un carrer apte per circular; així els veïns que tenen garatges hauran de sortir i entrar per allà mateix. Al final es va acordar que analitzar l’actuació i, si és viable, estudiar com fer-ho.

L’endemà, però, les jardineres ja estaven posades, impedint el pas de vehicles, i les senyals, tapades.

Aquesta actuació a corre-cuita ha generat malestar en els veïns, i fins i tot alguns que estaven a favor de tancar el carrer s’han queixat que no es va deixar passar un període prudent per estudiar l’actuació i que no es va informar als veïns. El resultat: cotxes havent de fer maniobres, ambulàncies sortint marxa enrere, veïns emprenyats i una recollida de signatures entre els veïns i alguns comerços de la zona que ha acabat amb una instància presentada el passat 2 de juny amb 137 signatures demanant que, com a mínim, es faci un estudi de viabilitat i s’ensenyi als veïns perquè puguin opinar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.