Estudi de nous itineraris per a vianants

Estudi de nous itineraris per a vianants

 

4fa35d111612bf1cc901e7cc7cee3be8_L

Millora de la connexió de l’avinguda central i Passeig Marítim

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro està valorant la creació i implementació de diversos itineraris per a vianants per afavorir la connexió entre els carrers centrals de Platja d’Aro -l’Avinguda de S’Agaró i l’Av. del Cavall Bernat- i el Passeig Marítim. Una possibilitat sorgida a partir d’un proposta inicial lliurada a veïns, comerciants i entitats per poder incorporar millores a un projecte que s’estrenaria entre finals d’any i la setmana Santa de 2017. Fins al 30 de juny està obert el període d’al·legacions, i la propera reunió informativa és el dilluns 13 de juny (20 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

La proposta inicial no preveu, en tot els casos, la conversió de carrers en l’ús exclusiu per a vianants, però sí un aprofitament al màxim del seu confort i seguretat. Una transformació que es faria amb elements que no impliquen obres: canvis de sentits de circulació, mobiliari urbà, pintura a la calçada o senyalització vertical. Per tant, de ràpida implementació i de caràcter reversible després d’un tempteig a partir de la vivència real i l’experimentació.

Mesures que s’aplicarien als carrers Marina, Pineda de Mar, Avinguda de la Pau i Av. Costa Brava. Una selecció feta a partir de diversos criteris: l’atractiu de les plantes baixes -amb certa activitat econòmica-, la seva connexió directa -evitant els que fan corba-, l’equidistància entre els carrers seleccionats -descarant els contigus- i tenint en compte el nombre de places d’aparcament que se suprimeixen en favor dels vianants.

L’estudi s’ha realitzat conjuntament amb diverses àrees municipals, analitzant dades i documentació ja existent sobre seguretat viària i planificació d’ocupació de la via pública, i amb un treball de camp que ha permès detectar, per exemple, que la majoria de voreres de l’àmbit estudiat presenten amplades insuficients o que les places d’aparcament afectades poden ser absorbides per les 11 zones d’estacionament de la seva zona d’influència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.