NOVA INFORMACIÓ I TANQUES A LA CALA DEL VIGATÀ

NOVA INFORMACIÓ I TANQUES A LA CALA DEL VIGATÀ

 

600-VIGATÀ

A finals de juliol del 2015 un esllavissament provocat per un torrent va ferir a un banyista que va haver de ser traslladat a l’Hospital de Palamós. Funcionaris de Costes varen aconsellar a l’Ajuntament de Sant Feliu que la tanqués, que advertís del perill amb cartells a l’entrada de la part alta i que acotés l’accés als extrems de la cala amb tanques provisionals. De tota manera se’n va continuar fent ús i així va transcórrer la temporada passada, sortosament sense haver de lamentar cap altra incidència.
Volíem comprovar si Costes i l’Ajuntament han decidit obrir-la o bé fer-hi alguna actuació i el regidor de platges Salvador Calabuig declarava a la nostra emissora que, conjuntament amb Costes, han arribat a un acord per obrir-la al públic si hi instal·len dues tanques de fusta a baix “ara n’hi ha dues de provisionals i es tracta de que els banyistes no puguin accedir arran de les parets laterals  perquè és on hi ha més perill de despreniments i, a més, hi posarem unes indicacions de que és zona perillosa i que cal anar amb compte, especialment en la banda nord, que és el sector on es va produir l’accident”.
S’havien plantejat d’arranjar el camí però per portar-ho a terme suposa que ha de fer un estudi, presentar un projecte tècnic, tenir la supervisió de Costes de la Generalitat i l’aprovació de Costas de Madrid.
Experiències com la de la sorra de la platja, on es comptava amb la promesa que aniria a càrrec de Costas i després ho ha d’afrontar l’Ajuntament ja que amb la situació política les subvencions han quedat aturades, aconsellen passar la temporada, d’acord amb Costes de la Generalitat, informant amb nous cartells i limitant amb tanques de fusta els punts més perillosos per garantir la seguretat, a l’espera de proposar una actuació més concreta i integral en l’espai.
De fet tots els còdols que omplen les vores de les cales provenen dels despreniments provocats per les pluges i els torrents que es conformen pel gran desnivell dels penya-segats d’aquest tram de la Costa Brava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.