Compromís de Costes per dragar sorra a la platja de Sant Feliu

Compromís de Costes per dragar sorra a la platja de Sant Feliu

 

platja_sorra_2013-325x239

El govern de TSF, ERC i el PSC va tombar ahir la moció de CiU que demanava portar sorra excedentària de la platja begurenca de Sa Riera, en camions, per regenerar la zona de bany de la badia guixolenca. El regidor de Platges, Salvador Calabuig, va aprofitar l’argumentació per anunciar que tenen el compromís de Costes de l’Estat d’executar un dragatge de sorra dipositada al fons de la badia abans no comenci l’estiu.

La portaveu de CiU, Dolors Ligero, defensava que l’operació de transport, a més de pal·liar l’acumulació de l’àrid a Begur, permet disposar de sorra de bona qualitat. Però Calabuig va contraposar que Costes no dóna el vistiplau ambiental perquè es tracta de treure sorra de la desembocadura del Ter fora de la conca. Pel regidor de Platges, a més, la darrera aportació de 2.000 metres cúbics de sorra de sa Riera a la platja de Sant Feliu, la primavera del 2013, no va donar bon resultat, ja que “la capa superficial ha acabat arrossegada al fons de la badia” i va suposar una despesa superior als 20.000 euros, ja que per minimitzar molèsties s’opta per contractar transport nocturn.

En canvi, el dragatge a càrrec de Tragsa –l’empresa pública del Ministeri de Medi Ambient– no implicarà cap cost per al consistori. I d’entrada ja té el vistiplau ambiental. Ara, doncs, la principal preocupació és que els treballs comencin aviat, ja que l’any passat també hi havia un acord i el dragatge finalment no es va poder fer.

Calabuig espera ara la resposta a la petició que han fet perquè el dragatge es miri de fer al llarg d’aquest mateix mes d’abril. L’operació seria similar a la que ja va tenir lloc l’any 2008 i té poc impacte sobre el fons marí, ja que s’hi empraria maquinària relativament lleugera.

Extreure sorra neta per netejar la capa bruta

El dragatge seria similar als que es fan periòdicament per reposar sorra a les platges del Maresme, tot i que en aquest cas, a més d’extreure l’àrid del fons de la badia –no gaires metres mar endins–, la sorra neta s’aniria dipositant a la part alta de la platja després d’haver retirat la capa superficial de sorra bruta i en més mal estat. Calabuig explica que aquest àrid es deixaria uns dies arran de mar perquè les onades el netegessin. Els treballs s’iniciarien un dilluns i s’enllestirien entre dimecres i dijous.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.