L´Ajuntament de Platja d´Aro allunyarà del centre les autocaravanes

L´Ajuntament de Platja d´Aro allunyarà del centre les autocaravanes

 

MGR015BE004212613.jpg

L’equip de govern de Platja d’Aro (CiU i PSC) vol allunyar del centre de la vila les autocaravanes. L’alcalde, Joan Giraut (CiU), ha explicat que la nova ubicació serà a la carretera de sortida cap a Castell d’Aro, en el sector urbanístic que hi ha entre la rotonda del Cavall Bernat i la benzinera, un espai on l’Ajuntament ha de rebre uns 8.000 metres quadrats de cessió que destinarà a aparcament i a equipaments públics. La previsió és que l’estiu de l’any que ve aquest aparcament per a autocaravanes puguin entrar en funcionament, sempre que la urbanització del sector hagi estat executada, ha precisat Giraut.

El govern del PSC, PP?i ICV?va posar en marxa l’abril de 2011 un aparcament controlat d’autocaravanes al carrer Roma, al costat on hi ha l’skate park. Costava vuit euros diaris i disposava de connexió d’aigua, enllumenat públic i la possibilitat d’abocar les aigües negres. El canvi de govern hi va portar modificacions i des d’aleshores funciona com a aparcament d’autocaravanes de l’octubre fins a Setmana Santa, quan els càmpings estan tancats -aquests allotjaments turístics van queixar-se que l’aparcament públic d’autocaravanes representava una competència deslleial per a la seva activitat-. També hi ha reservat per a autocaravanes l’avinguda de París, que es troba al costat.

Malgrat que l’aparcament només és per a autocaravanes fora de la temporada turística, els ?càmpings segueixen sense veure bé la ubicació, massa pròxima al centre i a la platja, ha afegit Giraut, qui, avançant-se a possibles crítiques, nega que el fet que la regidora de Turisme, Imma Gelabert, tingui un càmping hagi condicionat la decisió de l’Ajuntament, sinó que és una petició de tot el sector d’aquests allotjaments turístics.

El consistori també és favorable a la reubicació per qüestions d’imatge ja que no la veuen prou apropiada per al lloc on estan. Giraut ha manifestat que consideren que el fet que hi hagi autocaravanes a l’entorn del parc dels Estanys «desmereix l’espai», que hi ha parcel·les on comencen a construir-s’hi habitatges i que han rebut alguna queixa de les escoles dels Estanys i de Fanals per temes d’imatge. La nova ubicació de les caravanes també tindrà serveis i està per veure si ho gestionarà l’Ajuntament, els càmpings o un particular amb una concessió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.