Platja d´Aro buscarà recuperar l´import d´expropiacions al Pinell

Platja d´Aro buscarà recuperar l´import d´expropiacions al Pinell

 

XGR021BE001.jpg

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro té sobre de la taula l’expropiació d’una finca del Puig Pinell per un import de 6.446.648,90 euros, més els interessos legals, cosa que eleva la xifra de la reclamació de la propietat, Hostelroc SL, a 8.178.236,48 euros. Per fer front a l’expropiació, l’Ajuntament ha sol·licitat un crèdit bancari de 7.307.000 euros (concertat amb el Banc Sabadell amb l’euríbor a tres mesos més un 1,04% de diferencial i zero comissions, la proposta més avantatjosa de les que va rebre l’Ajuntament, va concretar el batlle Joan Giraut) i hi ha destinat el fons de contingència. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, ha concretat que el pagament encara no s’ha fet efectiu però que la intenció de l’Ajuntament és recuperar els diners que l’adminstració local invertirà en l’operació.

Amb el nou planejament urbanístic del municipi, l’Ajuntament va voler resoldre la problemàtica de les expropiacions al Puig Pinell per l’elevat import que li suposen. D’aquesta manera, va determinar dos polígons d’actuació urbanitzables perquè els propietaris que volien ser expropiats acceptessin una permuta: renunciar als diners per sostre edificable. Solé ha explicat que hi ha propietaris a qui va interessar aquesta fórmula i a d’altres, com Hostelroc, que no. Així, amb aquesta darrera expropiació, que inclou el càmping Pinell, l’Ajuntament adquirirà els drets urbanístics que pertoquen a la finca. Sumats als que ja té d’altres expropiacions, Solé ha concretat que l’Ajuntament disposarà del 70% del polígon d’actuació Pinell II, de manera que el pot ?desenvolupar i després vendre’l o vendre-ho abans d’urbanitzar, cosa que hauria de permetre la recuperació dels diners invertits en l’adquisició dels terrenys.

Solé no tanca la porta a negociar amb l’actual propietat una demora en la compra si li interessa mantenir-hi l’activitat de càmping. El regidor condiciona l’acord al fet que no es penalitzi l’Ajuntament, és a dir, que hi hagi una contrapartida i els interessos quedin aturats, per exemple. Solé ha concretat que, un cop l’Ajuntament pagui, no pot arribar a cap acord amb els actuals propietaris ja que llavors l’administració hauria de treure’n l’explotació a concurs com si es tractés d’una concessió administrativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.