L’ELKE CONSERVARÀ LA CORNISA, GRAVATS I BARANES

L’ELKE CONSERVARÀ LA CORNISA, GRAVATS I BARANES

 

600-FAÇANA

Els promotors del futur Hotel Elke de Sant Feliu de Guíxols han de garantir la conservació de tres elements de la façana de la rambla del Portalet que queda dempeus, ha informat el Diari de Girona.
El regidor d’urbanisme, Josep Saballs, ha concretat que aquests elements són els gravats, la cornisa i les baranes, que són els que estan catalogats. Saballs, però, encara no pot pronunciar-se sobre si els promotors de l’establiment hoteler hauran de conservar la façana, la qual està en risc ja que pateix petits despreniments i s´ha descalçat d’alguns punts, segons va manifestar l’alcalde Carles Motas a Ràdio Sant Feliu.
L’enderroc de les antigues finques que formaran l’hotel Elke obligava conservar dues façanes: aquesta de la rambla del Portalet i la de l’antic Chic Bar –amb aquesta, no hi ha cap problema estructural per a la seva conservació–. La de la rambla del Portalet té ­l’inconvenient que ha quedat aïllada, cosa que en degrada l’estabilitat.
Davant d’aquesta situació, els gravats, la cornisa i les baranes dels balcons són els elements imprescindibles que s’han de preservar de la façana. De moment, els promotors i l´Ajuntament estan pendents d’un informe del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya –organisme de la Generalitat– que ha de determinar si és possible extreure els gravats i posar-los en una nova paret. Saballs ha concretat que aquesta mesura permetria mantenir al màxim l’originalitat de la façana actual en cas que s’enderroqués, i no haver de fer cap còpia. Si el Centre de Restauració respon afirmativament a l’extracció dels dibuixos, l´Ajuntament contemplaria la possibilitat de tirar la paret –l’extracció de les baranes i la cornisa presenten menys complicacions–. Però si l’informe és negatiu, l´Ajuntament exigirà la conservació de la façana actual, cosa que obligaria a reforçar-ne l’estructura en el moment de fer els fonaments. Saballs ha recordat que els promotors han de respectar els elements catalogats. El regidor ha afegit que estan en contacte amb els promotors i, per exemple, la setmana passada l’arquitecte de la nova edificació va assistir a la reunió de la Comissió Local de Patrimoni que es va celebrar a la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.