Sense rastre del pescador desaparegut a Tamariu

Sense rastre del pescador desaparegut a Tamariu

 

Tamariu. Recerca pescador desaparegut a cala marquesa, a Aigua Gelida. Temporal de mar. Bombers, Mossos, Helicòpter. GRAE, Salvament Marítim.

 

El tercer dia de recerca del pescador que va desaparèixer diumenge en aigües de Tamariu va finalitzar ahir sense èxit. La mala mar que hi havia a la zona va tornar a dificultar els treballs que van fer els equips d’emergència.

En aquest punt de la Costa Brava es van desplegar una quarantena d’efectius per terra, mar i aire. Pel cel, dos helicòpters de Salvament Marítim i dels Bombers de la Generalitat es van enlairar i van estar observant tant arran de costa com mar endins.

A l’aigua, s’hi van posar els submarinistes dels bombers, els Mossos d’Esquadra i l’equip dels GEAS de la Guàrdia Civil. Els efectius subaquàtics dels bombers van intentar fer dues immersions en coves que hi ha a la zona de cala Gamarús i cala Pedrosa, però la mala condició de la mar va fer impossible que entressin a les coves, ja que perillava la seva integritat física. Des de la llanxa, els efectius també van resseguir la línia de la costa a la zona d’Aigua Xelida, cala Marquesa i la Musclera.

Des de terra, l’equip del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers va estar treballant pel penya-segat de la cala des Cap de Lleó fins a cala s’Ajoc. Tots els esforços van ser infructuosos, ja que no es va localitzar ni el pescador ni cap indici que pugui fer limitar més el radi de recerca. Tot i així, els efectius d’emergència no es donen per vençuts i avui tornaran a treballar a la zona per buscar l’home.

Pescador experimentat i esportista, Martí Que Quer, de 43 anys i veí de Barcelona, va sortir a pescar diumenge de bon matí. Abans de les vuit va enviar un missatge a la seva dona des del telèfon per dir-li que era a pescar a cala Marquesa. Posteriorment, a mig matí, la dona li va enviar un missatge de WhatsApp que ell no va respondre, tot i que l’havia llegit, segons quedava reflectit en la icona del doble clic en blau de l’aplicació. A l’hora de dinar, la família va tornar a insistir de contactar amb ell a través del mòbil, però aquest cop no van tenir resposta ni cap evidència que hagués llegit el missatge. Durant la tarda, li van trucar i ja no els va contestar; llavors ja van detectar que passava alguna cosa, perquè que no respongués a aquella hora ja no era normal. Al vespre, la dona va anar a alertar els Mossos de la desaparició i es va començar la recerca, en la qual també van participar la policia local de Palafrugell i els bombers.

Troben el cotxe i estris

La mateixa nit, a través de les pistes que els va aportar la dona, van trobar el seu cotxe, un Renault Clio de color blanc, aparcat al carrer de Cala Marquesa d’Aigua Xelida. Hores després, a la punta des Bancs es van trobar els estris de pesca del desaparegut. Les dues canyes i la caixa d’esquers eren en unes roques de difícil accés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.